Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
30. 9. 2014,
23.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Schalke liga prvakov Damjan Bohar

Torek, 30. 9. 2014, 23.25

7 let, 12 mesecev

Strelec Bohar: Ostal je grenak priokus, a nič zato

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčani ostajajo neporaženi v ligi prvakov. Tudi v drugo so remizirali z 1:1, tokrat na gostovanju v Nemčiji. Vijolice je v vodstvo popeljal Damjan Bohar, po tekmi pa izpostavil pomoč navijačev.

Kariera Damjana Boharja doživlja skokovit napredek iz tedna v teden ter vodi proti novim vrhuncem in izzivom. Še pred nekaj leti je hitri Prekmurec životaril z Muro 05, zdaj pa kot reprezentant dosega zadetke za evropski Maribor v ligi prvakov. Ko je vijolice popeljal v vodstvo z 1:0 ter utišal privržence Schalkeja na njihovem štadionu, sreči ni bilo videti konca. "To je bila res lepa akcija. Sodelovala je celotna ekipa, od vratarja do napadalcev. Vsi smo odtekli, potegnili svoje igralce za sabo, ostal sem sam, Viler me je dobro zadel in dosegel sem gol. To je bila res šolska akcija," je junak Maribora na gostovanju v Porurju pohvalil soigralce za prispevek pri njegovem strelskem prvencu v skupinskem delu lige prvakov.

Navijače je slišal celotno tekmo

Mnogi so bili prepričani, da bo Maribor v ligi prvakov topovska hrana tekmecev, a je po dveh krogih še vedno neporažen. Nekateri zvezdniki Schalkeja tudi niso skrivali tega, da ne vedo skoraj nič o slovenskem prvaku. Po odmevnem remiju v deželi svetovnih prvakov tega verjetno ne bo več.

"Če nas javnost do zdaj ni spoznala, nas je danes. Je pa ostal grenak priokus, ker smo vodili z 1:0, nato pa prejeli gol po svoji napaki. Nič zato, odigrali smo krasno tekmo na čudoviti Veltins Areni, kjer je bilo fantastično vzdušje. Dali smo vse od sebe, zato moramo biti zadovoljni tudi z 1:1. Velik uspeh je osvojiti točko proti takšni ekipi," je s ponosom dejal strelec zadetka, ki je Mariboru zagotovil novo točko v ligi prvakov, klubsko blagajno pa napolnil z dodatno polovico milijona evrov.

Če je bil Bohar junak mariborskega kluba, pa je sam izpostavil okrog 1.300 navijačev slovenskih prvakov, ki so mu na zahtevnem gostovanju pomagali do velikega podviga. "Pohvalil bi naše navijače, ki so se zbrali v tako velikem številu. Slišali so jih celotno tekmo. Dali so nam dodatno energijo, s katero smo lažje iztržili remi," je pojasnil zvezni igralec s številko 39. Proti koncu tekme so se ga lotevali krči, zato je zelenico zapustil v 83. minuti, ko ga je zamenjal Sintayehu Salalich. "Res je, prijeli so me krči, a smo tekmo zdržali v visokem ritmu. Proti nemškim ekipam se vedno veliko teče, a smo dokazali, da smo dobro pripravljeni. To je na koncu pokazal tudi rezultat," je bil zadovoljen, da so se lahko enakovredno kosali z nemškim favoritom tudi na tekaškem področju.

Misli usmeril že na derbi z Olimpijo

Po remijih proti Sportingu in Schalkeju Mariborčane čaka dvoboj s Chelseajem v Londonu, o katerem pa Bohar še ne razmišlja. "Zdaj nas čaka najprej domače prvenstvo in derbi z Olimpijo (v soboto ob 20.05, op. p.). Vemo, da zaostajamo na lestvici. Moramo narediti vse, da ne bomo na koncu prvenstva jokali za takšnimi trenutki, ki se nam dogajajo zdaj," je misli že usmeril na večni derbi, ki bo zagotovo potekal v zelo polnem Ljudskem vrtu. Mariborčani na čelu s strelcem Boharjem so si to več kot zaslužili.

Ne spreglejte