Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 2. 2008,
15.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 15.17

8 let, 5 mesecev

Stojanovič: Ne bom govoril, kaj sem naredil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal bodo v nadaljevanju prvenstva PrveLige Telekom Slovenije kljub nekaterim spremembam še vedno prvi favoriti za ubranitev naslova.

Domžalčani so izrazili zadovoljstvo nad doseženim v prvem delu sezone, ko so si nabrali lepo prednost osmih točk, se uvrstili v polfinale pokala, po najboljših močeh pa so zastopali slovenske tudi barve v Evropi.

"Obdržati hočemo to pozicijo na vrhu, če se le da. Zavedamo se, da so tudi ostale ekipe vse bolj kvalitetne, zato ti lahko marsikdo prekriža načrte, ampak mi razmišljamo le o prvem mestu," je uvodoma za Sportal dejal Slaviša Stojanovič.

"V celoti nisem zadovoljen"

Domžalski strateg nič ne prepušča naključju, zato je nogometaše zbral že sredi januarja, ko so se začele mesec in pol dolge priprave. Med drugim so državni prvaki formo pili tudi na Apeninskem polotoku, natančneje v Covercianu, kjer pa se jim ni izšlo vse po načrtu.

"V celoti s pripravami nisem zadovoljen. Kot prvo, zaradi poškodb. Postavljaš nek model igre, pripelješ za to primerne okrepitve, nato pa se ti vse skupaj lahko precej zaplete. Nisem zadovoljen, tudi zaradi tega, ker del priprav nismo morali opraviti po želji, bodisi zaradi vremenskih pogojev, bodisi zaradi organizacijskih težav. V Italiji npr. nismo imeli na razpolago igrišča po naši želji. Bili smo prisiljeni vaditi zgolj na igriščih skrajšanih dimenzij, kar ni zadostovalo za stvari, ki sem jih hotel takrat opraviti s svojo ekipo. Kar pa se tiče prizadevnosti in želje igralcev na treningih pa sem lahko zadovoljen. Tako da so občutki mešani," je bil delno kritičen glede pripravljalnega obdobja Stojanovič.

Domžalčani so odigrali enajst prijateljskih tekem in od tega šestkrat zmagali. "Te tekme so lahko varljive. Nekatere smo odigrali z mešanimi postavami, brez poškodovanih igralcev, tudi druge ekipe so nekoliko eksperimentirale. En tak primer je poraz proti Xamaxu, ko smo prišli na tekmo po osem urnem potovanju. Smo pa dobili vpogled v nekatere slabe in dobre stvari, ki smo jih skušali odpraviti, dobre pa zadržati in nadgraditi."

Drugačen sistem igranja

Branilce naslova je v zimskem prestopnem roku zapustil Zlatan Ljubijankič (Gent), kar jih ni tako presenetilo, kot poškodba enega od nosilcev igre Luke Žinka. Se zaradi tega obeta sprememba igre? "Absolutno. Ne bom govoril, kaj sem naredil. Lahko pa zagotovim, da je sedaj sistem igranja drugačen. Če smo se lahko pripravljali na odhod Ljubijankiča in smo imeli določeno alternativo, pa se je vse na glavo obrnilo po poškodbi Žinka. To je za sabo potegnilo spremembe na sredini igrišča, kot tudi samem napadu. Gre za igralca, ki sta imela določeno težo v ekipi, prevzemala sta odgovornost, zaradi višine pa sta bila pomembna tudi ob prekinitvah. Zaradi vseh teh razlogov smo morali spremeniti veliko stvari in v nadaljevanju jih bomo morali zagotovo še spreminjati, saj to ne gre čez noč," je spremembe napovedal "Slave".

Novinci so se soočili s specifičnim načinom dela

V mestu ob Kamniški Bistrici se je glede na prvi del sezone zamenjalo kar petnajst nogometašev, od tega je osem novincev. Z njimi je zadovoljen tudi domžalski trener. "Na treningih je vse zadovoljivo. Trening je eno poglavje, prijateljske tekme so drugo poglavje, boj za točke pa tretje poglavje. Oni morejo svoje pokazati na prvenstvenih tekmah, tako kot preostanek ekipe. Sedaj nam ne preostane nič drugega, kot da počakamo na začetek tekmovanja in potem se bo pokazalo, kako smo delali v pripravljalnem obdobju, kakšne igralce smo pripeljali, koliko so vredni in na kakšen način vse skupaj deluje. Novinci so se soočili s specifičnim načinom dela. Takega načina v veliki večini niso bili navajeni. Njihova doba prilagajanja je zelo hitra, zato čakamo le še njihov učinek na tekmah," pravi 38-letni nekdanji nogometaš Slovana, Ljubljane, Publikuma in Livarja.

Nekoliko bolj zapletena pa je zgodba z dvema Afričanoma - Ngaham Valentine Djeuki in Dinnyuy Kongnyuy, ki še vedno čakata na ustrezne dokumente za igranje v slovenskem prvenstvu. "Zadeva z afriškima nogometašema poteka že vse od 15. decembra. Zato sem že nekoliko nervozen. Ne vem, kdo nosi glavni del krivde, ker vsi prenašajo eden na drugega. Čudno je, da že tri mesece ne moremo urediti te zadeve. Vem, da so težave s tem, glede delovnega dovoljenja so pogodbe in se javlja klub, ki hoče odškodnino, skratka kopica manjših težav. Upam pa, da se bo vse skupaj rešilo v roku desetih, najkasneje štirinajstih dneh."

Daleč najbolj izenačeno

V dosedanjem delu sezone je bil prvo ime Dario Zahora, ob napadalcu Primorja Davidu Bunderli, najboljši strelec lige z dvanajstimi zadetki. Kdo pa bi lahko nase opozoril spomladi? "Nadejam se, da bo Kirm odigral dobro sezono, Benko je zelo neugoden igralec, Semler ima izjemno realizacijo, upam da bo Juninho po poletnem postu in velikih težavah s poškodbami zaigral tako kot ve. Določeno kvaliteto ima tudi Pokorn …" "Rumeno-modri" se tako v ubranitev naslova podajajo s kapitalom osmih točk, vendar pa Stojanovič pričakuje bolj enakovreden boj. "Tu so Interblock, Koper in Gorica, Nafta je lahko neugodna, Celje je imel veliko nesrečnih dogodkov, ki se težko lahko še enkrat ponovijo v spomladanskem delu sezone. Kljub zaostanku sedemnajstih točk pa se v boj za evropska tekmovanja lahko vmeša Maribor. Kakšno prvenstvo pričakujem? Mislim, da bo tokrat daleč najbolj izenačeno," je bil izčrpen Slaviša Stojanovič.

Ne spreglejte