Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 5. 2008,
20.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 28. 5. 2008, 20.01

8 let, 5 mesecev

Stefanović: Napoved stavke še ni preklicana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Čeprav so slovenski nogometni klubi v večini primerov prisluhnili Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), pa ta možnost stavke še ni izključil.

Po besedah predsednika sindikata Dejana Stefanovića je težava v tem, ker predsednik Združenja nogometnih prvoligašev Branko Florjanič zavrača vsak podpis pogodbe, ki bi nogometašem omogočal vsaj 14 dni dopusta med koncem državnega prvenstva in začetkom priprav za naslednjo sezono. Ali bo prišlo do sporazuma, bo jasno v četrtek, ko bo zasedalo predsedstvo združenja.

Stefanović: Še vedno verjamem, da bo prišlo do sporazuma

"Še vedno verjamem, da bo prišlo do sporazuma, čeprav mi je predsednik združenja Branko Florjanič osebno povedal, da naše zahteve sploh ne bodo predmet dnevnega reda na seji predsedstva. Ne vem pa, o čigavem imenu govori. Z večino klubov sem se pogovarjal, ni bilo nobenih težav, obljubili so, da bodo ugodili našim željam. Tako je na primer Gorica že napovedala začetek priprav za 13. junij, Interblock, ki se bo zaradi nastopa v Evropi začel pripravljati prej, pa je obljubil denarno nadomestilo. Očitno Florjanič 'solira' in sam zavrača kakršen koli sporazum," je dejal Stefanović, ki trdno vztraja pri tem, da od Florjaniča dobi tudi pisni dogovor.

Če ga ne bo, bodo nogometaši v soboto res stavkali, vsaj tako pravi Stefanović, ki dodaja, da so se klubi pozitivno izrazili tudi pri drugi zahtevi sindikata, podpisu enotne pogodbe. "Klubi, s katerimi sem se pogovarjal, so obljubili, da bodo zagotovili enotne pogodbe in niso pri tem videli nobenih težav. Te očitno vidi le Florjanič," meni Stefanovič, ki v primeru, da ne bo prišlo do podpisa enotne pogodbe, napoveduje stavko tudi za prvi krog naslednjega državnega prvenstva.

Ne spreglejte