Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 3. 2015,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 8. 3. 2015, 11.13

8 let

Stampedo navijačev Aston Ville pod drobnogledom angleške zveze (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Angleška nogometna zveza bo sprožila preiskavo proti nogometnemu klubu Aston Villa.

Na tekmi četrtfinala pokala FA med Villo in West Bromom, ki jo je Villa dobila z 2:0, je prišlo do množičnih izgredov navijačev. Zaradi pomanjkanja varnostnikov bo zveza pričela s preiskavo.

Sama tekma je bila zasenčena z dogajanjem na tribunah v zadnjih delih tekme. Prve težave so se pojavile v 51. minuti, ko so navijači Ville prižgali dimne bombe. Malo za tem so navijači West Broma pričeli iz tribun trgati sedeže in jih metati na domače navijače, ki so sedeli v vrstah pod njimi.

Še pred končnim sodnikovim žvižgom so se domači pristaši zgrnili na igrišče, da bi proslavili zmago z igralci. Varnostniki so se združili, da bi jih pregnali, vendar so kmalu na igrišče vdrli še navijači nasprotnikov, pri tem pa so se nogometaši ujeli med obe skupini navijačev.

Tony Pulis, trener West Broma, je za BBC povedal, da varnostnikov pred izgredom na igrišču ni bilo nikjer. Na tiskovni konferenci je še dodal, da se mora Villa bolj posvetiti varnosti po celotnem stadionu, ne samo na nekaterih delih. "Prepričan sem, da bo zveza to uredila brez mojega vmešavanja," je povedal za konec.

Vso dogajanje na tribunah naj bi spremljal tudi nadzornik navijaških množic angleške nogometne zveze, kar le še doda težo dogodkom. Trener Ville Tim Sherwood je ob tem dejal, da navijačev ne obsoja za vdor na igrišče, saj razume njihovo vnemo. Klub bi takšna dejanja obsodil le, če bi prišlo do fizičnih stikov. Do teh je med vdorom tudi prišlo, vendar se Sherwood tega menda ni zavedal. Trener je še dodal, da je videl nekaj varnostnikov, ki so navijače odstranili z igrišča in da so storili vse kar je v njihovi moči.

Stampedo navijačev Aston Ville:

Ne spreglejte