Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
17.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 17.36

7 let, 12 mesecev

Štajerski pekel za Izraelce

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Štadion Ljudski vrt bo v sredo pokal po šivih. Več kot 12.000 glasnih mariborskih navijačev bo naredilo vse, da bodo Mariborčani na igrišču izločili izraelski Maccabi iz Haife.

''Točnih informacij o prodaji kart trenutno nimamo, a po zadnjih podatkih gredo zelo dobro v prodajo. Najbolje doslej. Glede na to, da sta do tekme še dva dneva, bo štadion skorajda zagotovo poln,'' nam je v ponedeljek popoldne povedal mariborski predstavnik za stike z javnostjo Željko Latin in dodal, da bo v Ljudski vrt prišlo tudi nekje med 50 in 100 izraelskih navijačev.

V Ljudskem vrtu se obeta tekma leta, ki lahko Mariborčanom prinese zelo veliko. Navijači se tega še kako zavedajo, zato ne čudi, da štajerska prestolnica v teh dneh živi za sredino tekmo z Maccabijem Haifo. Dogajanje spominja na obdobje izpred leta dni, ko so Mariborčani v povratni tekmi ''play-offa'' lige Europa gostili Palermo in lovili zaostanek z 0:3. S tem, da je tokrat vse skupaj še bolj optimistično. Vijoličasti so v Izraelu pokazali dobro igro, rezultat s prve tekme je veliko bolj ugoden (poraz z 1:2), v igri pa je še več kot v minuli sezoni. V primeru, da izločijo Izraelce, jih bosta čakali dve tekmi, v katerih bi si lahko zagotovili celo nastop v elitni ligi prvakov, medtem ko se bodo v skupinski del lige Europa v primeru napredovanja uvrstili avtomatično.

V primeru ugodnega sredinega razpleta vijoličaste torej čaka še najmanj osem evropskih tekem. Že dolgo ni bila v Ljudskem vrtu na sporedu tekma, v kateri bi bil vložek tako velik. Tudi zato gre pričakovati, da v Ljudskem vrtu zelo vroče. Pred letom dni so mariborski navijači ob gostovanju Palerma pripravili vzdušje, ob katerem so se verjetno naježili tudi nevtralni obiskovalci štadiona. V sredo gre pričakovati še bolj bučno navijanje. Pristaše slovenskih prvakov v hram štajerskega nogometa vabi tudi videoposnetek, ki se je pojavil na spletu in nosi zgovorno ime ''Naj se trese''. V sredo zvečer se zagotovo bo. Izraelce v Ljudskem vrtu čaka pravi pekel.

Trlo se bo oglednikov

Sredina tekma bo zanimiva tudi za oglednike raznoraznih klubov. V mariborskem moštvu je kar nekaj nogometašev, ki so zelo izpostavljeni na nogometni tržnici, nekaj takšnih je tudi v vrstah Izraelcev.

Zato ne čudi, da so prihod v Ljudski vrt najavili predstavniki številnih evropskih klubov. Toliko, kot jih bo v sredo, jih v Mariboru že dolgo ni bilo. Za predstavnike katerih klubov gre, v Mariboru (še) ne želijo izdati, a ni skrivnost, da jih največ prihaja z Apeninskega polotoka.

Ne spreglejte