Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2008,
11.54

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 20. 4. 2008, 11.54

8 let, 5 mesecev

Spremembe v obrambi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
"Ponavljam se, saj vsak teden govorim, da je naslednja tekma kvalifikacijska. Vendar tudi ta je," pred dvobojem z Gorico pravi Branko Horjak.

Pred četrtim spopadom z varovanci Darka Milaniča v tej prvenstvu mariborski trener ne bo mogel sestaviti udarne zasedbe. Manjše poškodbe in kazni po prejetih kartonih v zadnjih tednih precej krnijo Horjakovo izbiro. V Novi Gorici bodo počivali Rene Mihelič, Miral Samardžič in Suad Filekovič. Vsi zaradi kazni. "Ozračje je odlično, dobra je tudi forma. Čeprav nekateri ne bodo igrali, se bomo potrudili, da jih ustrezno nadomestimo. Osebno imam z Goričani mešane izkušnje. Jeseni sem v Novi Gorici recimo dosegel zadetek, ampak smo izgubili tekmo," je dejal Elvedin Džinič. Vskočil bo namesto Samardžiča.

Zdravko Šaraba, okrepitev iz Sarajeva, je bil pogosto v nehvaležni vlogi. Polovico tekem v spomladanskem delu je kot četrti tujec spremljal s tribune. Tokrat Horjak ni v dilemi, v oslabljeni obrambni vrsti se bo našlo mesto zanj. Ob levi stranski črti. "Seveda občutim in se opazi, da ne igram redno, toda s primernim pristopom na treningih si dvignem moralo. Nekaj dni zaradi poškodbe nisem vadil. Težave so mimo, popolnoma pripravljen sem za nastop. Sicer raje zavzamem mesto centralnega branilca, kjer sem igral doslej v karieri, vendar sprejmem tudi položaj na levem boku," razlaga Šaraba.

Moštva, ki so ostala v igri za pokalno lovoriko, so vstopila v naporni ritem. Ob nastopanju na dveh frontah časa za počitek skoraj ni, toda Horjak zavrača možnost, da bi v prvenstvu, kjer so možnosti vijoličastih za uvrstitev na evropsko prizorišče manjše, namenoma spočil katerega izmed nogometašev. "Velikokrat smo se že znašli pred takšnim vprašanjem, sam v vlogi trenerja ali pomočnika. In kadarkoli smo se odločili za preračunljivost, se je kasneje izkazalo, da smo nismo ravnali pravilno."

Ne spreglejte