Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 6. 2018,
22.53

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

FIFA SP 2018

Sobota, 16. 6. 2018, 22.53

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 3. dan (skupinski del – 1. krog)

Hrvati po avtogolu in 11-metrovki ugnali Nigerijo, Messi se drži za glavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Hrvaška Nigerija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na zadnji tekmi maratonske sobote so nogometaši Hrvaške na svojem uvodnem srečanju svetovnega prvenstva z 2:0 premagali Nigerijo. V isti skupini D je Argentina remizirala z Islandijo z 1:1. Lionel Messi je zapravil enajstmetrovko. Francozi, ki so eni izmed favoritov za naslov, na prvi tekmi skupine C niso navdušili, a so z 2:1 vseeno premagali Avstralce. Danska je v isti skupini z 1:0 strla Peru.

Hrvaška je v Kaliningradu prvič po 20 letih SP odprla z zmago in tremi točkami. Hrvati so bili v prvem polčasu sicer boljši nasprotnik, a gola sami niso dosegli, so jim pa pri tem pomagali kar Nigerijci. Po kotu Luke Modrića je v gneči pred golom žogo v lastno mrežo pospravil Oghenekaro Etebo

Nigerijci so na začetku drugega dela zaigrali bolje, a Danijela Subašića resneje niso ogrozili. William Troost-Ekong si je v 70. minuti v kazenskem prostoru privoščil prekršek nad Mariom Mandžukićem, brazilski sodnik Sandro Meira Ricci ni okleval in hitro pokazal na belo točko. Modrić je odgovornost prevzel nase, uspešno izvedel najstrožjo kazen in Hrvate popeljal do 2:0, kar je bil tudi končni rezultat srečanja. 

Danci strli Peru

Danska, ki zdaj ni izgubila že 16 tekem v nizu, je do zmage nad Perujem v skupini C prišla z golom v 59. minuti, ko je Yussuf Poulsen uspešno realiziral protinapad. Prej in pozneje so bili nevarnejši Perujci, ki so se na svetovno prvenstvo uvrstili prvič po 36 letih čakanja.

Danci so z zadetkom Jussufa Poulsena strli Peru. | Foto: Reuters Danci so z zadetkom Jussufa Poulsena strli Peru. Foto: Reuters

Po drugi sodniški odločitvi dneva, pri kateri je imela prste vmes videotehnologija (VAR), je imel namreč Peru v 44. minuti na voljo enajstmetrovko, a je ni izkoristil. Žogo je pod oblake z bele točke poslal Christian Cueva. Pri Dancih je blestel predvsem vratar Kasper Schmeichel, ki je zbral nekaj obramb.



Prvič je na oder stopil VAR in osrečil Francoze

V prvi tekmi dneva so se Francozi v skupini C v Kazanu precej namučili z Avstralci in do treh točk prišli po golu Paula Pogbaja v 80. minuti. Pred tem so do vodstva po enajstmetrovki Antoina Griezmanna prišli v 55. minuti, ko smo na tem prvenstvu prvič videli, kako je, če vmes poseže nova videotehnologija, ki jo uporabljajo na letošnjem svetovnem prvenstvu (VAR).

Sodnik je namreč sprva zamahnil z roko, nato pa na predlog videoasistenta prekinil igro, si ogledal posnetek in pokazal na belo točko. Že pet minut za tem smo enajstmetrovko videli še drugič, tokrat v korist Avstralije, za katero je izid na 1:1 poravnal izkušeni Jedinak.


Fotogalerija
1 / 56

Lionel Messi tragični junak Argentine

Svetovna podprvakinja Argentina je bila prvič na delu v skupini D na  štadionu Spartaka v Moskvi in se merila z debitantko in najmanjšo državo v zgodovini svetovnih prvenstev Islandijo. Argentinci so po lepem golu Sergia Agüera v 19. minuti prišli do vodstva, a so že nekaj minut pozneje Islandci poravnali izid na 1:1, ko je prvi islandski strelec na svetovnih prvenstvih postal Alfred Finnbogason.

Argentinci so se potem do konca tekme trudili in bili boljši nasprotnik, predvsem pa imeli vseskozi žogo v svoji posesti, a niso našli poti do mreže Islandcev. Najlepšo priložnost so imeli v 64. minuti, ko je Agüero poskrbel za enajstmetrovko, s katere pa ni zadel Lionel Messi. Zvezdniku Barcelone je islandski vratar ubranil strel.


Francozi so se po golu v 81. minuti veselili zmage nad Avstralci z 2:1. | Foto: Reuters Francozi so se po golu v 81. minuti veselili zmage nad Avstralci z 2:1. Foto: Reuters

Skupina C:

Skupina D:

Prizorišča sobotnih tekem:

Kaliningrad SP 2018
Sportal Kaliningrad
Saransk
Sportal Saransk
Spartak Otkrytye Moskva Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Moskva (Spartak)
Kazan 2018
Sportal Kazan

Reprezentance, ki nastopajo v soboto:

Sportal Nigerija
Sportal Hrvaška
Sportal Peru
Sportal Danska
Sportal Islandija
Sportal Argentina
Sportal Avstralija
Sportal Francija
Ne spreglejte