Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 12. 2010,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 8.22

8 let

Šokota načel festival zadetkov v Stožicah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Olimpije in sarajevskega Željezničarja so se v torek pomerili na prvi mednarodni klubski tekmi na štadionu v Stožicah. Maloštevilni gledalci so v mrzlem večeru videli kar osem zadetkov.

Izbranci Dušana Kosiča, ki so v soboto ostali prikrajšani za dokazovanje v PrviLigi proti Rudarju, so v torek odigrali prijateljsko srečanje z gosti iz Sarajeva in dosegli prvo mednarodno zmago Olimpije na novem domu v Stožicah. Dvoboj je spremljala kopica znanih častnih gostov, med katerimi so bili tudi predsednik vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović, guverner centralne banke BiH Kemal Kozarić, sarajevski župan Alihja Behmen in njegov gostitelj Zoran Janković, športno delegacijo Željezničarja pa je dopolnil Ivica Osim, oče sedanjega trenerja Amarja.

Na tribunah se je zbralo okrog 1.500 gledalcev, ki so na svoj račun prišli predvsem v drugem polčasu, ko je padla kar polovica ducata zadetkov. Kar štiri od Olimpijinih petih so prispevali napadalci. Najboljši strelec tekme je z dvema zadetkoma postal izkušeni Hrvat Tomo Šokota, mrežo Sarajevčanov pa sta zatresla še Adnan Bešič in Ermin Rakovič, ki je nekdanjega Domžalčana zamenjal na začetku drugega polčasa. Zadnji zadetek na tekmi je po mojstrskem strelu dosegel Anej Lovrečič in postavil končni ''prijateljski'' rezultat 5:3. Pri Željezničarju je zaigral tudi nekdanji znanec s slovenskih prvoligaških zelenic, 27-letni Zajko Zeba, ki se je po nekajletnem dokazovanju v Sloveniji (Mariboru) in Rusiji vrnil v domovino. Pri gostiteljih so priložnost za nastop dočakali tudi nekateri mlajši igralci, Nik Tominec, Gregor Žugelj in Tomaž Avbelj, ki z dvojno registracijo nabirajo izkušnje v nižjih ligah.

Če bodo vremenske razmere dopuščale, bo Olimpija konec tedna gostovala v Novi Gorici, v prihodnjih dneh pa bo tudi več jasnega o usodi prestavljene tekme z Rudarjem.

Ne spreglejte