SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija ima še en prenovljen štadion

1

termometer

Po Mariboru je tudi Ajdovščina dobila prenovljen nogometni štadion. Primorci so na novo pridobitev čakali celih 91 let, zato je bila navdušenje temu primerno.

Nadgradnja originalnega štadiona, ki je bil zgrajen davnega leta 1929, sedaj ustreza vsem predpisom igranja v prvi slovenski nogometni ligi in na tekmovanjih UEFA. Obnova je prinesla sodoben športni objekt, ki ima številne pridobitve. Podaljšan je nov del obstoječe zahodne tribune, pod katero so urejeni dodatni prostori za igralce in spremljevalno osebje. Ob zahodni tribuni je dodan prizidek, ki vključuje prostore za novinarje in vodstvo kluba. Vzhodna tribuna ima dve dodatni vrsti sedišč. Celotni del vzhodne tribune je pokrit, fasada proti pokopališču pa zaprta zaradi zaščite pred burjo, hkrati pa zid služi kot akustična zaščita.

Na južni strani vzhodne tribune so pomožni prostori: vhod, sanitarije, prostor za prvo pomoč, prodajo vstopnic in okrepčevalnica. Zahodna tribuna je delno pokrita s konzolno streho, pod katero so prostori za novinarje in VIP goste. Preurejeni so vsi klubski prostori v zgornjem nadstropju zaprtega dela zahodne tribune ter vsi pomožni prostori za izvedbo tekem v spodnjem nadstropju. Nova travnata površina, ki ima v tla vgrajen in elektronsko krmiljen namakalni sistem. Vgrajen drenažni sistem v obstoječo igralno površino bo omogočil treninge tudi v času daljšega obdobja deževja. Novo parkirišče lahko gosti 100 avtomobilov. Prenovljen nogometni stadion zagotovo pomeni boljše pogoje za nogometni klub Primorje (za igralce in gledalce) in bi znal vzpodbuditi povečano zanimanje za igranje nogometa v regiji. Vsi ljubitelji nogometa iz ostale Slovenije pa se bodo od zdaj naprej veliko raje odločali za to destinacijo.

Da gre za veliko stvar v slovenskem nogometu, so s svojo navzočnostjo na otvoritveni slovesnosti pokazali predsednik nogometne zveze Slovenije Ivan Simič, minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, župan občine Ajdovščina Marjan Poljšak in direktor Primorja Dušan Černigoj. V nogometnem smislu so prišli na svoj račun tudi številni navijači, saj so si lahko ogledali tri demonstracijske tekme med primorskimi klubi Primorjem, Gorico in aktualnim državnim prvakom Koprom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin