Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 2. 2016,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska futsal reprezentanca Srbija Andrej Dobovičnik

Torek, 2. 2. 2016, 13.00

8 let

Slovencev ni strah, Srbe bodo napadli pred 10 tisoč gledalci

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes se v Srbiji začenja evropsko prvenstvo v futsalu. Izbranci Andreja Dobovičnika so se znašli v zahtevni skupini z gostiteljico in Portugalsko. V četrtfinale se bosta uvrstili le najboljši ekipi.

Najboljši slovenski igralci dvoranskega nogometa se pripravljajo na začetek evropskega prvenstva. Danes se bodo v beograjski Areni spopadli s Srbijo, ki jo bo na tribunah podpiralo okrog 10 tisoč navijačev. Slovenska reprezentanca je prepričana, da se ne bo ustrašila pritiska. Skušala bo zagreniti življenje gostiteljem in narediti pomemben korak v boju za napredovanje. V četrtfinale se bosta iz skupine s Slovenijo, Srbijo in Portugalsko prebili le dve najboljši izbrani vrsti.

''Ekipo poznam dobro, zato sem optimist, saj lahko na naš dober dan premagamo vsakogar. Pred dvema letoma smo videli, da je uvodna tekma najpomembnejša. Vse je odvisno od te tekme. Priborili smo si možnost, da se pokažemo širši javnosti. Tega ne želimo zapraviti,'' pred uvodnim dejanjem poudarja selektor Andrej Dobovičnik.

Slovenska reprezentanca je v nedeljo in ponedeljek trenirala v največji beograjski dvorani, ki bo danes pozdravila začetek odmevnega tekmovanja. Prejšnji teden je gostila evropsko prvenstvo v vaterpolu, zdaj pa bo osrednje prizorišče najboljšega futsala, kar ga premore Evropa.

Vrhovec: Ne bomo se pomaknili nazaj

''Ne bomo jim prepustili pobude. Ne bomo se pomaknili nazaj. Napadli bomo, saj želimo čim hitreje zabiti gol,'' je napovedal slovenski reprezentant Gašper Vrhovec.

Srbija za razliko od Slovenije ni nastopila na zadnjem evropskem prvenstvu v Belgiji, dodatno moč pred dvobojem z Dobovičnikovo četo pa vidi v polnih tribunah. ''Arena bo naš zaveznik. Če zmagamo, bomo pridobili na samozavesti,'' sporoča srbski selektor Aca Kovačević.

S Slovenijo se je nazadnje dvakrat pomeril pred štirimi meseci. Takrat so bili Srbi za las boljši. Prvo prijateljsko tekmo so dobili s 5:4, druga pa se je končala brez zmagovalca (2:2).

Slovenska zasedba se bo v četrtek pomerila še s Portugalsko, ki velja na papirju za prvo favoritinjo skupine A. Na zadnjem evropskem prvenstvu (2014) v Belgiji je osvojila četrto mesto, Slovenija pa je takrat s sedmim mestom poskrbela za najboljši rezultat v zgodovini tekmovanja. Letos bo na evropskem prvenstvu nastopila petič. Naslov na srbskih tleh brani reprezentanca Italije.

Prihodnje evropsko prvenstvo bo leta 2018 potekalo v Sloveniji.

Ne spreglejte