Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
16. 9. 2014,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor liga prvakov liga prvakov

Torek, 16. 9. 2014, 17.12

8 let

Slabosti Sportinga bo raje zadržal za igralce (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred dobrimi 15 leti je Mariboru z zadetkom v Kijevu zagotovil prvo in za zdaj edino zmago v ligi prvakov, v sredo bo iskal drugo kot trener. "Sporting je agresivna ekipa," opozarja Ante Šimundža.

S tako močnim tekmecem Maribor na poti do skupinskega dela lige prvakov še ni imel opravka. Vijolice so preskočile ovire iz BiH (Zrinjski Mostar), Izraela (Maccabi Tel Aviv) in Škotske (Celtic), zdaj jih čaka portugalski podprvak. V sezono resda ni vstopil tako prepričljivo kot v prejšnji, ko je tekmece premagoval kot za stavo. V tej para živce navijačem s številnimi remiji, v Maribor pa prihaja s ciljem, da osvoji tri točke. Trener Maribora Ante Šimundža spoštuje zeleno-bele iz Lizbone, ki jih je pred začetkom sezone okrepil tudi nekdanji otrok kluba Nani. "Sporting ima vse značilnosti portugalskega nogometa. Je agresivna in čvrsta ekipa z ogromno dinamike ter napadalne miselnosti," je pohvalil sredinega tekmeca, ki bo naletel na razprodane tribune Ljudskega vrta. Šimundža je podrobno analiziral Lizbončane. Spoznal je, da ima tekmec svoje prednosti in pomanjkljivosti, ki pa jih dan pred srečanjem razumljivo ni želel deliti s predstavniki sedme sile. Raje jih je zadržal za igralce, ki so torkov trening opravili brez poškodovanega Marka Šulerja.

Namesto Korošca bo najverjetneje nastopil Brazilec Arghus. Trener Maribora bo pričakovano javnosti seznam začetne enajsterice razkril šele pred tekmo. Prepričan je, da so njegovi izbranci osredotočeni na evropski preizkus in da bodo odigrali na visoki ravni. "Psihično in fizično so pripravljeni in sproščeni," je prepričan nekdanji napadalec Maribora.

Vijolice v Ljudskem vrtu že dolgo niso doživele poraza. Nazadnje jih je lani ugnal belgijski podprvak Zulte-Waregem, nato pa so Mariborčani premagali Wigan, Zrinjski in Maccabi ter remizirali s Sevillo in Celticom. V ligi prvakov še niso občutili slasti domače zmage. Ponuja se jim priložnost, da jo dosežejo nad Lizbončani, ki imajo desetkrat dražjo ekipo, a tudi slabšo formo v portugalskem prvenstvu, kar bi bila lahko popotnica za novo mariborsko pravljico.

Ne spreglejte