Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 8. 2012,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mirnes Šišić

Torek, 14. 8. 2012, 13.30

8 let

Šišić: To ni smešno, ampak žalostno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni reprezentant Mirnes Šišić praznuje desetletnico igranja za grške klube. Domov ga (še) ne vleče. Predvsem zaradi ljudi, ki vlečejo poteze v slovenskih klubih. Kaj jim očita?

Pri 31 letih je še poln energije. Igrati namerava vsaj še nekaj sezon. ''Dokler me mlajši ne bodo začeli preskakovati, ali pa prehitevati po zelenici, bom še vztrajal. Se pa zavedam, da vstopam v zadnje obdobje kariere,'' je dal vedeti Mirnes Šišić. Čeprav bo igral še nekaj let, pa ga nogometno srce ne bo odvleklo v Slovenijo. Tako je prizor, da bi kariero zaključil v rojstnem mestu pri Rudarju, zgolj iluzija. ''Rudar? Ne, kje pa. Tam me pa definitivno ne boste videli. Slovenske lige niti ne spremljam, niti ne poznam. Stik sem zbrisal že pred 15 leti. Preprosto me ne zanima, ker delajo tam ljudje na takšen način, da to ni smešno, ampak žalostno. Nazadnje igralci Mure v Bakuju niso imeli za vstopne vize ... To je tragično, da takšni ljudje sploh delajo v nogometu. To je preprosto sramota za klub s takimi talenti, ki povrh vsega še zmaguje. Ljudje, ki delajo v slovenskem nogometu, so z redkimi izjemami sposobni za vse drugo, le za nogomet ne. Edini klub, ki funkcionira, je Maribor. Mogoče malo še Olimpija, ostalo, kar se dela, pa je žalostno. Zaradi tega sem že davno dvignil roke od slovenskega klubskega nogometa,'' priznava Velenjčan, ki je resda z OFI-jem sklenil pogodbo, a ima v primeru, če bo do konca avgusta na njegov naslov priromala kakšna konkretna ponudba, možnost, da se ji tudi odzove. Med snubci se omenja tudi atenski AEK.

Kako pa se v grškem nogometu sploh opazi zloglasna kriza, ki še vedno polni naslovnice? ''Živimo v času, ki je tako kot za vse druge stvari težak tudi za nogomet. A tudi če je tako, se izven Slovenije drugače razmišlja. Je drugačen temperament, drugače se funkcionira. Grki znajo tudi takrat, ko nimajo denarja, narediti nek sistem. V Grčiji je sedaj kriza. Šest klubov ne more pripeljati več kot tri igralce, a ne glede na vse postavijo sistem, ki se jim bo v naslednjih letih izplačal. Pri nas pa se tega ne moreš iti. Športni direktorji v pravem pomenu besede so le v dveh klubih, to sta Zlatko Zahovič in Milenko Ačimović, ostali pa ... Ali pridejo iz 'mesnice' ali 'Gorenja' ... Ni mi jasno,'' se sprašuje reprezentant, ki ga še vedno peče neuvrstitev med 23 udeležencev svetovnega prvenstva v JAR. Takrat je bil izločen pri zaključnem situ, po dveletnem premoru pa je reprezentančni dres oblekel prav na tekmi z ''njegovo'' Grčijo. Pred kvalifikacijami za SP 2014 je optimist. ''Tak sem bil vedno. Tudi pred SP 2010 sem vedno govoril, da imamo kakovost. Če ima kaj naša reprezentanca, ima dobro vzdušje, pa tudi dobre posameznike na vsakem mestu. Zato lahko konkuriramo vsaki ekipi v tej skupini,'' je še dodal ''Šile''. Slovenec z grškim temperamentom, ki ga je ob prihodu na Brnik kar zmrazilo. Kreto je zapuščal pri 40 stopinjah, na Gorenjskem ga je v soboto pričakalo le skromnih 14. V sredo zvečer naj bi jih bilo v Stožicah, vstopnice so po nekoliko cenejši ceni še vedno na voljo v predprodaji, malce več.

Ne spreglejte