Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
22. 9. 2012,
9.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mirnes Šišić

Sobota, 22. 9. 2012, 9.32

8 let

VIDEO: Šišić o komediji: Le zakaj bi bil jezen na vratarja?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski legionar v Grčiji Mirnes Šišić je navdušen nad veličastno zmago Maribora. Dotaknil se je enega najbolj smešnih avtogolov ter predstavil odločenost, da oktobra pade Ciper.

Četrtkovo srečanje med Mariborom in grškim klubskim velikanom, ki svojega naziva v Ljudskem vrtu ni upravičil, je spremljal s pomočjo televizijskega ekrana. Na Kreti je držal pesti za slovenske prvake, jim privoščil zgodovinske tri točke, slaba predstava Panathinaikosa pa ga niti ni presenetila. ''PAO je v krizi, tako igralsko kot finančno. Grški novinarji so me od ponedeljka naprej spraševali o tej tekmi, pa sem jim povedal, da bo Panathinaikosu zelo težko, ker bo v Mariboru naletel na zelo dobro ekipo, pa tudi zelo dobro publiko na malem štadionu. Očitno me niso resno jemali. Mislili so si, da je PAO bolj izkušen v Evropi, a so se zmotili. Tak, ko je zdaj, je res žalosten. Manjka mu nekaj boljših igralcev, nekateri so poškodovani. Tole ni pravi Panathinaikos, Maribor pa je igral zelo dobro in zasluženo zmagal,'' je Sportalu dejal Mirnes Šišić. Dolgoletni poznavalec razmer v grškem klubskem nogometu se pri napovedi, da Mariborčane v dvoboju z atenskimi ''deteljicami'' čakajo lepe možnosti, ni uštel. Ker že dalj časa ne prebira grških časopisov, nam ni mogel približati gneva, s katerim se po mariborski zaušnici sooča vodstvo Panathinaikosa. Nekaj malega o kritikah je zasledil le po televiziji. ''Pri Grkih res ne manjka veliko, da se začne pljuvati po tebi (smeh),'' je izpostavil eno izmed grških lastnosti, zaradi katerih nogometaši po bolečih porazih najraje ostanejo doma in se ne odpravljajo na ulice.

''Mariborčani lahko v tej skupini še zmagajo''

Kot nekdanji nogometaš Olympiakosa, s katerim je zaigral celo v ligi prvakov, je zmago Mariborčanov doživljal s skoraj dvojnim občutkom sreče. ''Ko enkrat v večnem derbiju zaigraš za Olympiakos, je nemogoče, da bi čutil kaj več do Panathinaikosa. Ne morem ravno reči, da sem se še bolj veselil zaradi tega, ker se je PAO znašel na kolenih, sem pa bil res vesel, ker je tako dobro igral slovenski klub. Navdušil me je. Mariborčani lahko napredujejo, pa tudi zmagajo v tej zelo težki skupini. Lahko se kosajo z vsakim. Zakaj pa ne? Bo še zelo zanimivo,'' slovenski reprezentant napoveduje razplet v skupini J, kjer delata slovensko-grškemu dvojcu družbo še Tottenham in Lazio. Tudi prva favorita za napredovanje.

Na zadnji prvenstveni tekmi je izgubil na gostovanju v Atenah. In to na kakšen način. OFI je 17. septembra izgubil pri Panionisu z 1:2, okrog 2.000 ''srečnežev'' pa je na štadionu Neas Smirnis v Atenah spremljalo eno najbolj nenavadnih tekem v zgodovini grškega nogometa. Doseženi so bili trije zadetki, prav vsi avtogoli. Pri prvem in tretjem je imel prste vmes tudi Velenjčan. Najprej je nič hudega sluteč spravil v zadrego lastnega vratarja, ki se je osmešil in prejel enega najbolj smešnih avtogolov vseh časov, postal je tudi resnična ''uspešnica'' na svetovnem spletu, pri zadnjem pa je branilec Panioniosa njegov oster predložek preusmeril v lastno mrežo: ''Tudi to je nogomet, in tudi to se dogaja. Le zakaj bi bil jezen na vratarja? Fant je star 22 let, to je sestavni del igre. Treba ga je bodriti, saj bo branil še dosti tekem v karieri. V nedeljo igramo 'derbi' z AEK-om. Moramo ga premagati,'' razmišlja pred derbijem začelja. Tako OFI kot AEK v tej sezoni še nista zmagala, ''rumeno-črni'' so celo na sramotnem predzadnjem mestu.

Glede reprezentance: Moramo začeti zbirati točke in pika

Slovenska izbrana vrsta je po uvodnih krogih kvalifikacijskega ciklusa za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 še v slabšem položaju. Na lestvici je na zadnjem, šestem mestu, še edina pa v skupini, ki sodi vsaj na papirju med najlažje, ni zbrala niti točke. ''Kaj bi lahko povedal? Oba poraza sem doživel na klopi. Občutek je bil nemočen, veliko težje sem sprejel poraz v Oslu, saj smo imeli še v 93. minuti v žepu točko. Mislim, da ni vse izgubljeno, da še ni za vse prepozno,'' je prepričan 31-letni zvezni igralec, ki je ''pet minut pred dvanajsto'' ostal brez mesta v slovenski odpravi za SP 2010 na jugu Afrike. Če bo hotela Stojanovićeva četa še računati na kandidaturo za udeležbo v Braziliji, na naslednji tekmi s Ciprom ne bo smela storiti napake. ''Šile'' pozna Otočane, ki so na zadnji tekmi premagali Islandijo z 1:0, odlično. Z nekaterimi igralci si je delil klubsko slačilnico. Prepričan je, da bi morala Slovenija upravičiti vlogo favorita in zmagati. ''Smo bolj kakovostna ekipa. Dosti boljša. Ne bo lahko, a enostavno nimamo več opcij. Moramo začeti zbirati točke in pika. Te dve tekmi sta za nas pomembni. Ali smo ali pa nismo. Igramo v Mariboru, kajne? Tam je zelo dobra publika. Tam bomo dosegli prve tri točke,'' verjame v to, da se bo v Ljudskem vrtu nazdravljalo reku ''v tretje gre rado''. In temu, da bo reprezentančna jesen vendarle lepša od septembrske ničle.

Ne spreglejte