SiolNET. Sportal Nogomet
5,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Grozovito dejanje: Sina mi ni ubil koronavirus, sam sem ga zadavil

5,29

termometer

Turčijo pretresa priznanje tamkajšnjega nogometaša Cevherja Toktasa, da je ubil svojega petletnega sina, za katerega so sprva mislili, da je umrl zaradi zapletov ob okužbi z novim koronavirusom. Nekateri so prepričani, da ima 32-letni nogometaš hude psihične težave in tako grozljivega zločina ni zagrešil, a branilec drugoligaša Burse Yildrima vztraja pri tem, da je morilec.

Turški nogometaš Cevher Toktas naj bi storil grozovito dejanje. Priznal je, da je v bolnišnici v severozahodni provinci Bursa ubil svojega petletnega sina.

Kot poročajo turški mediji, je Toktas 23. aprila sina odpeljal v bolnišnico, potem ko je kašljal in imel visoko temperaturo. Zdravniško osebje je oba takoj dalo v izolacijo, saj je imel sin simptome bolezni covid-19.

Isti dan je oče poklical zdravnike v sobo in dejal, da ima sin težave z dihanjem. Takoj so ga odpeljali na oddelek intenzivne nege, a je kmalu zatem umrl.

Zdravniki so kot vzrok smrti zapisali covid-19, a je enajst dni zatem oče odšel na policijsko postajo in tam priznal, da naj bi zločin zakrivil on.

V poročilu je podano, da je sina ubil z vzglavnikom, ko sta bila sama v sobi. "Vzglavnik sem pritisnil na sina, ki je ležal na hrbtu. Petnajst minut sem ga držal, ne da bi ga dvignil. Sin se je ta čas davil. Ko se je nehal premikati, sem vzglavnik dvignil. Nato sem poklical zdravnike na pomoč, da ne bi bil sam kriv," so zapisali turški mediji.

Ko so ga na policiji vprašali o motivu za takšno grozovito dejanje, je 32-letnik dejal, da sina ni imel rad: "Nikdar nisem imel rad mlajšega sina. Že ko se je rodil. Ne vem, zakaj ga nisem imel. Zato sem ga ubil. Nimam nobenih psihičnih težav."

Mnogi sicer dvomijo, da je bil Toktas sposoben storiti takšno dejanje. Njegovi soigralci so prepričani, da to ni res, saj naj bi bil po njihovih besedah ljubeč oče.

Po priznanju ga je tamkajšnja policija aretirala, grozi pa mu dosmrtno prestajanje kazni v ječi. Oblasti so prav tako odredile obdukcijo otrokovega telesa, da se bo pokazal dejanski vzrok smrti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin