Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
29. 3. 2008,
12.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 29. 3. 2008, 12.29

8 let, 5 mesecev

Sešlar: V tekmo ne smemo vstopiti lahkomiselno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši MIK CM Celja bodo v 25. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostovali v Ivančni Gorici. Kapetan Celjanov Simon Sešlar opozarja na previdnost.

V jesenskem delu PrveLige Telekom Slovenije so Celjani v 7. krogu ugnali Livar z 2:1. Zmagali so z 2:1, ''novopečeni'' prvoligaš pa je vrnil s polno mero Livar devet krogov pozneje, ko je konec oktobra šokiral gledalce na Areni Petrol z zmago 2:1. Bo v tretjem medsebojnem obračunu v tekmovalni sezoni 2007/08 še tretjič ostala domača ekipa praznih nog? ''Želim si, da bi odigrali tekmo tako, kot smo se dogovorili s trenerjem. Predvsem maksimalno disciplinirano v fazi branjenja. V obrambi moramo pustiti čim manj prostora Livarju ter čim večkrat ogroziti njegov gol. Predstave Livarja iz minulih krogov pričajo o tem, da bi lahko dobil vse tekme v spomladanskem delu. Premagal je razigrano Primorje, kar je zagotovo znak za veliko previdnost. Marsikdo pomisli ob ogledu lestvice, da nas čaka v Ivančni Gorici lahko delo. Dejstvo je, da imajo nogometaši Livarja velik motiv. Še vedno imajo kanček upanja, da si lahko priigrajo obstanek. Zato bodo zelo nevarni, predvsem pred domačimi gledalci. Ne smemo vstopiti v tekmo lahkomiselno. Na vsaki tekmi štartamo na vse tri točke, glede na razvoj dogodkov v določenem trenutku pa je v redu tudi točka v redu,'' meni pred tekmo v Ivančni Gorici kapetan MIK CM Celja Simon Sešlar.

Nekateri so izvajali pritisk

Nekdanji slovenski reprezentant ostro zavrača nekatere kritike v slovenskem medijskem prostoru, češ da je bila prvenstvena tekma med MIK CM Celjem in Koprom (odpovedana zaradi prevelike količine snega) prestavljena tudi zaradi tega, da bi se sčasoma znižal pereč seznam poškodovanih igralcev. ''Ne, ni prav nobene razlike. Nobeden igralec, ki ne bi igral v soboto, še ni v kadru, tako da zadeva ne spremeni ničesar. Nekateri so potencirali zgodbe o nekakšnih naših željah in izvajali pritisk. Lahko potrdim, da ne velja prav nič od naštetega. Navsezadnje smo sedaj še v slabšem položaju, saj smo se v minulih dneh spopadli z novimi boleznimi in poškdodbami,'' je povedal za Sportal izkušeni zvezni igralec, ki skuša čim manj razmišljati o tesni prednosti pred devetouvrščeno Dravo. ''Liga je izenačena. Z nekim dobrim nizom se lahko v trenutku znajdeš v boju za drugo mesto, je pa tudi res, da je drugače igrati, če ne čutiš bremena boja za obstanek. Mi ga skušamo pozabiti in razmišljati le o tekmi.''

Pinni ne bo mogel računati na ...

Trener MIK CM Celja Pavel Pinni ne bo mogel v nedeljo v Ivančni Gorici (tekmo si bo moč ogledati v živo tako na SiOL TV kot tudi Sportalu) računati na pomoč vsaj štirih izbrancev. Še vedno so poškodovani Daltro Inacio Linck Engster , Blaž Puc, Ognjen Lekić in Frane Petričević.

Po dolgem času in poškodbi mišice se vrača desni krilni igralec Miroslav Radulovič, medtem ko je nastop Rogeria Schwantesa Marlona še vprašljiv. Brazilski branilec na treningih že uporablja zaščitno mesto, strateg Celjanov pa se bo v zadnjem trenutku odločil, ali je vredno tvegati. Zaradi kazni ne bo smel nastopiti Marko Križnik.

Ne spreglejte