Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
29. 5. 2008,
16.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 29. 5. 2008, 16.27

8 let, 5 mesecev

Sešlar: Tekma mora biti registrirana v našo korist

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pred zadnjim, 36. krogom PrveLige Telekom Slovenije je zelo zanimivo. Devetemu mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek, se želijo ogniti v štirih klubih.

Med njimi je tudi MIK CM Celje, katerega kapetan je Simon Sešlar. Celjani imajo pred zadnjim krogom 45 točk in so na sedmem mestu. Z enakim številom točk je šesto Primorje, medtem ko imata Drava in Nafta, ki sta za njima, točko manj. V Celju so prepričani, da bodo v soboto, ko se bodo pred domačimi navijači merili proti Mariboru, zagotovili obstanek. Potrebna bo zmaga, v Celju pa verjamejo, da si bodo obstanek zagotovili tudi v primeru poraza. Računajo namreč na tri točke s tekme minulega kroga v Domžalah, kjer so izgubili z 0:4, a je za ekipo državnih prvakov igral komajda 15-letni Haris Vučkič, kar je proti pravilom Nogometne zveze Slovenije. Igralec, ki je mlajši od 17 let, mora za nastop v članski konkurenci namreč pridobiti posebno zdravstveno potrdilo, medtem ko nogometaš, ki je mlajši od 16 let ne sme igrati v nobenem primeru.

Tri točke moramo dobiti

''O tem, ali se bomo v Celju pritožili, je brezpredmetno razpravljati. Prepričan sem, da mora biti tekma registrirana v našo korist s 3:0. Pravila so jasna in Domžalčani jih niso spoštovali. Res bi bil začuden, če bi se razpletlo drugače. Pred leti je Olimpija izgubila naslov slovenskega prvaka zato, ker je zanjo na tekmi proti Gorici igral Boštjan Kreft, ki ga ni bilo v zapisniku, zato so Goričani dobili tekmo s 3:0. Tudi zdaj bi moralo biti enako,'' je pred tekmo za Sportal povedal Simon Sešlar.

Osredotočeni zgolj na Maribor

Toda kapetan Celjanov se s tem ne obremenjuje in je prepričan, da si bo s soigralci obstanek priigral tudi na igrišču. ''Zelo smo motivirani in prepričani, da bomo zmagali. Sam kot kapetan v teh trenutkih ne igram velike vloge. Ni mi potrebno motivirati soigralcev, saj sami najbolje vedo, v kakšni situaciji smo. Dobro vedo, da je potrebno zmagati in se rešiti iz situacije, v katero smo se pripeljali,'' je povedal 34-letni nogometaš in na vprašanje, zakaj so Celjani po dobrem začetku sezone padli tako nizko, odgovoril: ''Razlogov je več. Dejstvo je, da je liga v tej sezoni zelo izenačena. V minuli smo ob koncu imeli manj točk, kot jih imamo zdaj, pa smo si že zagotovili obstanek. Tokrat je povsem drugače. Zelo bo zanimivo. Po dobrem začetku sezone smo padli, toda dejstvo je, da nas je v zimskem prestopnem roku zapustilo kar nekaj igralcev. Kar nekaj nosilcev igre je odšlo, dobili pa nismo ustreznih zamenjav. Zato so slabši izidi povsem jasna stvar. Vseeno pa je dejstvo, da si Celje zasluži boljših rezultatov. Prepričan sem, da bomo v naslednji sezoni spet pri vrhu,'' je povedal nekdanji reprezentant.

Odhaja v pokoj

O tem, kaj bi se zgodilo, če bi Celjani izpadli iz lige, ne želi govoriti. ''Zdaj smo osredotočeni zgolj na sobotno tekmo in o tem, kaj se bo dogajalo po njej, niti najmanj ne razmišljamo,'' je bil kratek Sešlar in podobno odgovoril tudi na vprašanje, kateri ekipi izmed tistih, ki se borijo za obstanek, pripisuje najmanj možnosti za uspeh. ''Zanima nas samo naša tekma. Z drugimi se ne obremenjujemo, saj to niti ne bi bilo pošteno,'' je povedal nogometaš, ki je pred leti igral tudi v Nemčiji.

Po koncu sezone bo sklenil aktivno pot nogometaša. ''Tako sem se odločil že pred časom in odločitve nisem spremenil. V nogometu bom po upokojitvi zagotovo ostal, v kakšni vlogi, pa še ne vem,'' je pogovor zaključil v Celju rojeni vezist.

Ne spreglejte