Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 7. 2014,
6.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Stephen Keshi Paul Pogba Didier Deschamps

Torek, 1. 7. 2014, 6.15

8 let

Selektor krivi vratarja, Pogba pa pravi: Pripeljite nam Nemčijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nepričakovano veliko težav je imela Francija, da se je prek Nigerije prebila do osmine finala nogometnega svetovnega prvenstva v Braziliji.

Šele v 79. minuti je z golom Paula Pogbaja, ki je izkoristil napako nasprotnikovega vratarja Vincenta Enyeame, ta je pred tem sicer blestel, prešla v vodstva proti Nigeriji z 2:0. Potem so Francozi zadeli še drugič in Nigerija se je poslovila od sanj o četrtfinalu.

"Enyeama se je moral odločiti in odločil se je, kot se je. Ne vem, zakaj je šel iz gola. S tem je nasprotniku omogočil, da doseže gol. Ne vem, zakaj se afriškim ekipam dogaja, da ne morejo zmagovati na velikih tekmovanjih. Očitno je nekaj na tem, da naši nogometaši ne morejo biti dovolj zbrani," je bil po tekmi nepričakovano iskren selektor Nigerijcev Stephen Keshi, ki se je očitno težko sprijaznil s porazom. "Kako naj vem, ali bom ostal, ko pa nisem prepričan, da si tako želijo tudi moji nadrejeni?" je novinarjem odgovoril, ko so ga vprašali, ali bo v prihodnosti še sedel na klopi Nigerije.

Sodnik je vplival na rezultat

Tudi z delom sodnika Marka Geigerja še zdaleč ni bil zadovoljen. "Delal je ogromno napak. Imel je kar nekaj zelo vprašljivih odločitev. Nisem zadovoljen s sojenjem, nikakor ne. Res je, da je sodnik samo človek in je zmotljiv, toda res je tudi to, da tokrat ni bil dober. Vplival je na rezultat," je bentil selektor Nigerije, ki je bil nezadovoljen predvsem zaradi razveljavljenega zadetka Emmanuela Emenikeja. "Dvomim, da je bil gol neregularen. Rad bi vedel, zakaj ga je sodnik razveljavil. Zelo težko se je posloviti na tak način. Tega si nismo zaslužili," se s porazom ni mogel sprijazniti Keshi.

Ponosen je že od samega začetka

Povsem drugače je bil razpoložen njegov kolega na francoski strani. "Smo med najboljšimi osmimi reprezentancami na svetu in to je najbolj pomembno. Zelo sem zadovoljen. Ponosen sem na to, kako so se odzvali fantje. Ponosen sem tudi na to, kako igrajo že od začetka prvenstva. Zdaj morajo takšen odnos in igro nadaljevati," je govoril Didier Deschamps. "Nigerija je bila dober nasprotnik. To smo tudi pričakovali. Predvsem fizično so Nigerijci močni, zato smo imeli veliko težav, da smo zmagali. Še vedno imamo veliko prostora za izboljšave, a sem zadovoljen s tem, kar gledam. Upam pa, da bomo še boljši," je še povedal človek, ki je kot nogometaš s Francijo osvojil naslov svetovnega prvaka leta 1998.

Najsrečnejši dan v življenju

Da je letos še v igri za naslov, je zaslužen predvsem Pogba, ta je prišel do prvega zadetka na letošnjem prvenstvu in utišal vse glasnejše kritike, ki niso bili zadovoljni s tem, kar je pokazal na tekmah do osmine finala. "Zelo sem vesel. Zabil sem gol, bil sem izbran tudi za najboljšega posameznika tekme, česar sem zelo vesel. To je moj najsrečnejši dan v življenju. Kljub temu pa sem zadovoljen predvsem zato, ker smo se prebili med najboljših osem," je razlagal mladi zvezdnik torinskega Juventusa.

Nasprotnika v četrtfinalu, Nemčije, se ne boji. "Zakaj bi se bali Nemcev? Ne bojimo se nikogar. Pripeljite nam Nemce ali kogarkoli drugega. Mi smo Francozi in na vsaki tekmi igramo na zmago," je jasno sporočilo nemškim zvezdnikom za konec poslal 21-letni vezist.

Ne spreglejte