Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2008,
19.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2008, 19.32

8 let, 5 mesecev

Sedem zadetkov in slavje Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na Ptuju premagali MIK CM Celje s 5:2 (2:2).

Mariborski nogometaši so hitro preboleli prvi spomladanski poraz, ki so ga v soboto doživeli na gostovanju proti Interblocku. Tokrat so se z razliko od ljubljanske tekme izkazali z učinkovitostjo, saj so napolnili mrežo celjskega vratarja. Vprašanje zmagovalca bi lahko rešili že v prvem delu, vodili so namreč z 2:0, nato pa z napakami dovolili gostom, da so izenačili in še 20 minut drugega dela držali ravnovesje v igri. V drugem delu drugega polčasa pa so gostitelji vendarle dosegli tri gole ter zabeležili zanesljivo, a ne tako lahko zmago, kot kaže končni izid.

Celjani od 0:2 na 2:2

Za hitro veselje na tribunah ptujskega stadiona je poskrbel Jelić, ki je bil po po podaji Mezge z desne strani najvišji v kazenskem prostoru. Že v 15. minuti je bilo na semaforju 2:0. Mezga se je iz podajalca prelevil v strelca, potem ko je z roba kazenskega prostora natančno meril v levi zgornji kot Mujčinovićeve mreže.

Po drugem prejetem zadetku so Celjani vendarle vzpostavili ravnotežje, do odhoda na odmor pa so celo izenačili. V 37. minuti je po podaji Pečnika Puc sam stekel pred vratarja in ga tudi premagal. Le štiri minute pozneje je sodnik Skomina po prekršku Šarabe nad Gorinškom dosodil najstrožjo kazen, ki jo je v izenačenje zanesljivo spremenil Pečnik.

Pavlovič zgrešil in zadel enajstmetrovko

V nadaljevanju sta obe moštvi pokazali željo po tretjem zadetku, a ta je uspel domačim. V 66. minuti je Pavlovič izvedel kot, v gneči v kazenskem prostoru pa je bil najbolj spreten Zajc. Nekaj minut zatem je Halilović v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Jelića, Mujčinović pa je Pavloviču ubranil strel z 11 metrov.

Toda nekdanji slovenski reprezentant je samo deset minut pozneje dobil še eno priložnost. Mladi Kokol je izsilil še tretji strel z bele točke, Pavlovič pa je bil tokrat bolj natančen. Dve minuti za tem je bila tekma odločena. S svojim drugim golom je piko na i svoji najboljši igri v vijoličastem dresu postavil Jelić.


Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte