Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
17. 8. 2014,
22.08

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Elsner Nejc Vidmar NK Domžale

Nedelja, 17. 8. 2014, 22.08

7 let, 11 mesecev

Se bo sploh našel junak, ki bo preskočil domžalski zid?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal so sijajno začeli novo prvenstveno sezono. V soboto so zmagali še petič zapored, kar je klubski rekord, in še šestič niso prejeli zadetka, tudi to je nov mejnik.

Najprej so zmagali v Novi Gorici z 1:0, potem so doma z 1:0 odpravili Celjane, pa nanizali dve gostujoči zmagi, z 2:0 so zmagali v Zavrču in z 1:0 v Velenju, preteklo soboto so doma z 2:0 premagali še Krko. Zato so zasluženo na vrhu lestvice in hit nove sezone. Vsaj za zdaj. Pet zaporednih zmag na začetku nove sezone je klubski rekord, 450 oziroma kar 540 minut, upoštevajoč še zadnjo tekmo v pretekli sezoni, brez prejetega zadetka je prav tako nov mejnik. Pod tega se je podpisal vratar Nejc Vidmar.

Rekord iz sezone 2006/07, ko so zmagali na uvodnih štirih tekmah, je zgodovina, kot je zdaj preteklost tudi 537 minut brez prejetega gola Darka Brljaka v sezoni 2010/11. In na katerih mestih so Domžalčani ob koncu sezone končali takrat? Leta 2007 so osvojili prvega v nizu dveh naslovov državnega prvaka, leta 2011 so bili drugi. Lahko tako visoko sežejo tudi v tej sezoni? Bilo bi presenečenje, a glede na to, kar so pokazali na prvih petih tekmah, je pri napovedih treba biti previden. Nikoli se ne ve.

Trenerska roka je vse bolj vidna

Tudi zato, ker je zdaj že jasno, da ima Luka Elsner, mladi trener, ki ravno v teh dneh proslavlja obletnico prihoda na domžalsko klop, ogromno znanja in občutka za trenerski posel. Če je pred letom dni še moral popravljati ne najboljšo zapuščino, ki jo je v Domžalah pustil Srb Stevan Mojsilović, je zdaj že vidna njegova trenerska roka.

Da ima avtoriteto, ne nazadnje je še vedno rekorder po številu prvoligaških nastopov v Domžalah in dolgoletni kapetan kluba, je jasno. Da premore tudi veliko znanja, izkušenj in se rad uči, prav tako. Da je zelo uglajen, razgledan in miren trener, pred časom je napisal tudi knjigo, ni skrivnost. Da je ambiciozen, se razume. Pred dnevi je dopolnil šele 32 let. Da po seriji zmag ne leti nad oblaki, je dokazal z besedami, ki jih je izgovoril po novi, rekordni zmagi.

Z rekordi se ne smejo zadovoljiti

"Pomembno je, da se z rekordnimi serijami ne zadovoljimo, ampak jih želimo nadaljevati. Postavili smo nekatere nove mejnike in zdaj jih moramo postaviti še višje. Roko na srce, z rekordi se ne ukvarjamo. Lepo bi bilo po uspešni sezoni pogledati nazaj in videti rekorde, ki smo jih postavili, a trenutno nas ne zanimajo. Statistika sicer potrjuje, da določene stvari delamo dobro, a gre le za potrditev našega trdega dela. In nič več," je po zmagi nad Novomeščani povedal drugi najmlajši član največje nogometne dinastije Elsner, ki je slovenskemu nogometu dala ogromno.

Njegov dedek Branko je oral ledino, oče Marko je bil dolgoletni jugoslovanski reprezentant, mlajši brat Rok uspešno igra v tujini, Luka pa je po zelo solidni igralski poti več kot uspešno začel še trenersko pot. Do kam lahko seže?

Ne spreglejte