Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 5. 2008,
18.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 23. 5. 2008, 18.39

8 let, 5 mesecev

Salkič: To bo ponovitev finala v pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Interblocka se bodo v 35., predzadnjem krogu PrveLige Telekom Slovenije podali v štajersko prestolnico, kjer se bodo vnovič pomerili z Mariborčani. Erik Salkič nam je zaupal …

Novopečeni pokalni prvaki so v minulem krogu izgubili boj za primat v ljubljanski kotlini v dvoboju s starimi novimi državnimi prvaki iz Domžal. "Na tem srečanju se je dejansko poznalo, da je prvenstvo odločeno tako ali drugače in zato smo oboji šli v igro nekoliko bolj sproščeno. Posledica vsega je bila, da je ravno zaradi teh napak padlo toliko število zadetkov. V drugem polčasu smo bili boljši, a smo gole dobili po lastnih napakah," se je na srečanje proti Domžalčanom uvodoma za Sportal ozrl Erik Salkič.

Lep štadion bo dodaten motiv

Pred ljubljansko zasedbo, ki si je torej v tej sezoni, kljub temu, da je šele lansko sezono debitirala v elitni druščini, priigrala evropsko vstopnico, pa je v soboto novo prvenstveno srečanje, ko se bodo udarili s sedemkratnimi državnimi prvaki. V taboru "rdeče-belih" so optimistični in pričakujejo novo zmago proti vijoličasti zasedbi.

"Do konca prvenstva nas čakata še dve tekmi, kjer bomo skušali doseči šest točk, torej se bomo tudi v Maribor odpravili po zmago. Rečem lahko, da bo šlo za ponovitev finala v pokalnem tekmovanju. Tokrat nas bo pričakal lep štadion, ki nas bo še dodatno motiviral, in pričakujem ter upam, da se bo zbralo veliko število gledalcev," motivirano pred srečanjem v štajerski prestolnici razmišlja 21-letni Sežančan, ki bi v taboru "vijolic" izpostavil … "Nobenega … Z njimi se ne obremenjujemo, ampak gledamo zgolj nase in na to, da bomo zmagali. Mariborčani so ostali brez Evrope, možnosti torej več nimajo, zatorej lahko upravičeno rečem, da bo šlo za sproščeno tekmo."

Ljubljančani "premočni" v prvenstvu in pokalu

Četrto in petouvrščena ekipa sta se v letošnji sezoni v prvenstvu pomerili trikrat, dvakrat so slavili Ljubljančani, enkrat pa je bila premočna četa Branka Horjaka. V 8. krogu je po zadetku Marka Popovića v Spodnji Šiški slavila vijoličasta zasedba, v 17. krogu pa je Ljudski vrt in posledično štajersko prestolnico v črno zavil nekdanji igralec sedemkratnih državnih prvakov, Ermin Rakovič. Slednji je bil tudi junak v finalu pokala Hervis, saj je z dvema zadetkoma Evropo pripeljal nazaj v slovensko prestolnico. "Kockarji" pa so bili za kljub izpod Kalvarije premočni tudi v 26. krogu, ko so na štadionu ŽAK slavili po zadetku Ivana Jolića. Kako se bo torej razpletla še četrta medsebojna prvenstvena tekma?

Tudi po sobotnem srečanju še brez zmage v zadnji četrtini?

Zanimivo pa je, da "zvezdniška" zasedba v zadnji četrtini še ni okusila slasti zmage. Razlogi? "Dejansko smo se osredotočili, predvsem po uvrstitvi v finale, zgolj na pokal. A menim, da to sploh ni opravičljivo za slabše rezultate. Namreč, ni vseeno, ali bomo prvenstvo končali na tretjem ali šestem mestu. Potrebno se je namreč boriti do konca," je za konec dejal mladi slovenski reprezentant do 21 let.

Bržkone pa je težko verjeti, da se bodo Ljubljančani tudi tokrat domov vrnili s polnim izkupičkom, saj bodo Mariborčani na prenovljenem mariborskem "lepotcu" nastopili šele drugič, kjer bodo bržkone še kako motivirani … A pustimo se presenetiti …

Zdesetkana ljubljanska ekipa

Trener Ljubljančanov, Dragan Skočić bo imel v štajersko-ljubljanskem obračunu nemalo težav s sestavo ekipe. Potem ko reški strokovnjak nima kaznovanih igralcev, pa razpolaga z dokaj širokim bolniškim listom, kjer se nahaja že od vsega pričetka spomladanskega dela sezone Rok Marinič, Boštjan Jelečevič, Krunoslav Renduluć, spisku slednjih pa se je na srečanju proti Domžalčanom pridružil še Martin Pregelj. Slednji bo tako še tretjič v tej sezoni prikrajšan za poseben emocionalni naboj proti nekdanjemu klubu. V ekipi pa bržčas tokrat ne bosta niti člana slovenske izbrane vrste Darijan Matič in Zoran Zeljkovič, ki je nedavno s pozivom doživel "krst" v slovenski reprezentanci. Prvi čuvaj med ljubljanskima vratnicama bo tokrat vnovič Matjaž Rozman.

Ne spreglejte