Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 10. 2008,
8.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 17. 10. 2008, 8.13

8 let, 5 mesecev

Šahinovič: Primorje je za nas neugoden tekmec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Kopra bodo v 13. krogu PrveLige Telekom Slovenije pričakali Primorje. Napoved proti Ajdovcem je Sportalu zaupal Elvis Šahinovič.

Koprska barka tudi po minulem krogu odigranega državnega prvenstva ostaja prikovana na dno prvenstvene lestvice. Za "rumeno-modre" je tokrat na Bonifiki bil usoden ljubljanski Interblock, ki je domačine povozil s kar 4:1. "Nismo dobro igrali in nismo dobro stali na igrišču, zato smo doživeli tako visok poraz. Imeli smo tudi nekoliko smole, saj, če bi pri zaostanku 0:1, ko smo imeli prečko, zadeli na 1:1, bi lahko bil razplet tekme povsem drugačen. A zatem se nam je vse sesulo, …" se je bolečega poraza uvodoma za Sportal dotaknil Elvis Šahinovič, ki je glede vzdušja v ekipi dejal: "Kljub vsemu je vzdušje dobro. Upam, da bomo stopili skupaj in na naslednjem srečanju odigrali čim bolje."

Koper odpihnil Skočića, Interblock Badžima

Sedmi prvenstveni poraz pa je bil usoden tudi za donedavnega koprskega stratega Vlada Badžima, kateremu so se nedavno zahvalili za sicer do nove tekmovalne sezone uspešno sodelovanje. Zanimivo je, da je Badžima s trenerske klopi odpihnil prav poraz z ljubljanskim prvoligašem, potem ko je bil ravno Koper tisti, ki je v 3. krogu v slovenski prestolnici ugnal aktualne pokalne in superpokalne prvake ter posledično "odstrelil" tudi takratnega trenerja "kockarjev", Dragana Skočića.

Po odhodu Badžima je na koprsko klop sedel Nedžad Okčič, ki ga zaradi izjemno slabih rezultatov čaka bržkone sila težka naloga. Kako uspešen bo torej debi novega trenerja v soboto, ko na Obalo prihaja ajdovsko Primorje? "Upam, da bomo proti Primorju odigrali tako kot znamo in dosegli tri točke, ki jih še kako potrebujemo. Kar se tiče novega trenerja pa je o tem še prezgodaj govoriti, saj ga niti ne poznam," je realno dejal 24-letni nogometaš iz slovenske prestolnice.

"Ranjena leva" iz "oči v oči"

Bržčas pa bo zanimivo videti, kdo bo na koprskih zelenicah po štirinajstdnevnem prvenstvenem premoru uspešnejši v derbiju začelja? Bodo "kanarčki" vendarle tretjič v tej sezoni okusili slast zmage ali pa bo uspešnejša četa Pavla Pinnija, ki se, prav tako kot Koprčani, ne more pohvaliti niti s povprečnimi rezultati … "Sinovi burje" polnega plena niso ulovili že šest zaporednih srečanj, na lestvici pa kotirajo na nezavidljivem predzadnjem mestu, kjer imajo pred sobotnimi tekmeci dve točki prednosti. Pa vendar so Ajdovci v določeni prednosti, vsaj psihološko, saj so Koprčane na domačem igrišču ugnali v 4. krogu PrveLige Telekom Slovenije. Bo v vrstah koprskega tabora zaradi želje po oddolžitvi takratnega poraza motivacija po zmagi zato toliko večja? "Upam, da se jim bomo oddolžili za takratni poraz. V minuli sezoni smo namreč v Ajdovščini izgubili, pred domačimi gledalci pa smo jih takrat premagali. Upam, da bo tako tudi tokrat. Res pa je, da je Ajdovščina zakleta za nas in je tam tradicija še vedno na njihovi strani. Vse, kar lahko povem še, je to, da je Primorje za nas zelo neugoden tekmec, " je bil pred sobotnim srečanjem kljub vsemu optimističen, a hkrati previden koprski vezist.

Neugoden napadalec: Šaranović

Bržkone pa bo z novim trenerjem zapihal nov veter, zato se poraja vprašanje, katere igralce bo Okčič poslal v ogenj od prve minute. Pa vendar, kdo je po mnenju nogometaša, ki je v svoji karieri branil še barve Slovana, Bele krajine in Factorja, glavni adut koprske ekipe?

"Nimamo nekega glavnega aduta … Vsi smo namreč aduti. Sicer pa ni pomembno, kdo doseže zadetek, pomembne so zgolj tri težko pričakovane točke," je odločno nadaljeval Šahinovič in za konec izpostavil še prvo violino ajdovske ekipe: "Primorje je 'trda' in agresivna ekipa. Nimajo nekih posameznikov, morda izstopa zgolj Edin Šaranović, ki je sila neugoden napadalec."

Brez Bordona, Božičiča, …

Novopečeni trener na koprski klopi, zgoraj omenjeni Okčič, bo imel proti ajdovskemu prvoligašu kar nekaj težav s sestavo najboljše ekipe.

Zaradi poškodb se bo moral odpovedati uslugam mladega reprezentanta do 21 let, Patrika Bordona, Saše Božičiča in Darka Djukiča. Zaradi bolečin v rami pa je nekoliko vprašljiv še nastop Patrika Ipavca.

Ne spreglejte