Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 3. 2023,
11.13

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Crystal Palace Roy Hodgson

Torek, 21. 3. 2023, 11.13

1 leto, 3 mesece

Roy Hodgson se vrača v Crystal Palace

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Roy Hodgson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Petinsedemdesetletni Roy Hodgson je novi trener angleškega nogometnega prvoligaša Crystal Palace. Kot so danes potrdili v vodstvu kluba, je nekdanji angleški selektor na klopi nasledil trenerja Patricka Vieiro in s klubom podpisal pogodbo do konca sezone.

Vodstvo kluba je prejšnji teden namreč odpustilo nekdanjega svetovnega in evropskega prvaka s Francozi; Vieira je bil na čelu Crystal Palacea 18 mesecev.

Hodgson pa je do lanskega poletja treniral Watford. Od leta 2017 do 2021 je bil na klopi Crystal Palacea, preden ga je zamenjal Vieira.

Ekipa iz Londona je v domačem prvenstvu nanizala štiri zaporedne poraze. Eagles so 12. na lestvici premier league, a le tri točke oddaljeni od mest, ki vodijo v po kakovosti nižje angleško prvenstvo.

Kot je dejal Hodgson, bo njegov edini cilj zagotoviti obstanek v angleški prvi ligi.

"V privilegij mi je, da so me povabili k vrnitvi v klub, ki mi je vedno tako veliko pomenil, in da dobim pomembno nalogo, da spremenim usodo ekipe," je dejal Hodgson za klubsko spletno stran.

"Naš edini cilj zdaj je, da začnemo zmagovati na tekmah in pridobivati točke, potrebne za zagotovitev statusa v premier league," je dodal izkušeni trener.

Preberite še:

Patrick Vieira
Sportal Angleški prvoligaš odpustil trenerja
Ne spreglejte