Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 9. 2008,
19.30

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 23. 9. 2008, 19.30

8 let, 5 mesecev

Rodić: Poraz ali neodločen izid bi bil katastrofa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interblocka bodo v 10. krogu PrveLige Telekom Slovenije pričakali HiT Gorico. Vtise pred srečanjem je za Sportal strnil Aleksandar Rodić.

Nogometaši najbogatejšega slovenskega prvoligaša so v soboto nanizali še peti prvenstveni poraz, saj so pokleknili pred sedemkratnimi državnimi prvaki iz Maribora.

"Nesrečno smo izgubili, saj smo bili boljši, kar se je videlo vseh 90 minut. Mariborčani so dvakrat streljali na gol in dvakrat zatresli mrežo ter tako zmagali. Mi smo nezasluženo izgubili in tisti, ki so bili na tekmi, so to videli. Ampak to nam ne pomeni nič. Potem ko smo v minuli sezoni imeli srečo, je letos povsem drugače," se je uvodoma za Sportal srečanja proti nogometašem izpod Kalvarije spomnil Aleksandar Rodić.

Šteje zgolj zmaga

Poraz je potrebno pozabiti in misli usmeriti na naslednje srečanje, ko v Spodnjo Šiško prihaja četa Primoža Glihe. Ljubljančani, ki so po eni zmagi – slednjo so vknjižili proti lendavski Nafti -, treh remijih in petih porazih vnovič prikovani na dno lestvice, bodo poskušali na vsak način z zmago vrniti ugled svojemu klubu. Da si želijo polnega izkupička, ne gre dvomiti. "Imam težave z aduktorjem, zato ne vem, če bom tokrat sploh zaigral. Novogoričani so sedaj dvakrat zmagali, tako v pokalu kot v prvenstvu, sami pa bomo na tem srečanju šli na vse ali nič. Moramo zmagati, saj bi bil za nas poraz ali neodločen izid katastrofa," pred srečanjem odločno razmišlja 28-letni v Bosni in Hercegovini rojeni nogometaš.

Za uvod remi, kaj pa nadaljevanje?

"Kockarji" in "igralničarji" so se v letošnji sezoni srečali v uvodnem srečanju tekmovalne sezone, ekipi pa sta si v slovenskem Las Vegasu priigrali delitev točk. Kako bo tokrat? "Na omenjem srečanju je vsakemu od nas pripadel en polčas, zato je bil remi tudi najbolj pravičen. Gorica gradi novo moštvo, vemo, da v ekipi ni, sicer ne vem zakaj, Enesa Demirovića. Primož Gliha hoče spremeniti, torej pomladiti ekipo. Upam, da bomo v sredo boljši in bomo vendarle zmagali," je kljub vsemu optimističen ljubljanski napadalec, ki je glede vzdušja v ekipi dodal: "Vzdušje v ekipi je kljub temu, da smo zadnji na lestvici, dobro. Na srečanju proti Mariborčanom smo dali vse od sebe in smo dobro odigrali."

Velikonja, Osterc, …

Pri štirikratnih državnih prvakih je v minulem krogu na 54. severnoprimorskem derbiju blestel mladi slovenski reprezentant do 21 let, Etien Velikonja. Komu pa bi nekdanji nogometaš HiT Gorice pri sredinih nasprotnikih pripisal vlogo prvega moža na ljubljanskih zelenicah? "Prav Etienu Velikonji, ki je na zadnjem srečanju dvakrat zadel … Tu sta še Milan Osterc in Nebojša Kovačevič. Sicer pa sem mnenja, da imajo Novogoričani najslabšo obrambo v slovenski ligi, zato moramo napadati," je dejal strelec zadetka v osmini finala pokalnega tekmovanja proti Bonifiki in za konec razkril recept za uspeh svoje ekip … "Če bomo dali vse od sebe kot na dvoboju proti Mariboru, se nam ni treba bati za tri točke. Zadnje tekme smo dobro igrali, tako da upam, da bomo tokrat zmagali."

Gerič in Pregelj vendarle nared?

Na sredinem obračunu pa bo na ljubljanski klopi zaradi odsotnosti italijanskega strokovnjaka Alberta Bigona vnovič sedel pomočnik Igor Benedejčič.

Slednji proti sedmouvrščeni ekipi še vedno ne more računati na usluge Boštjana Jelečeviča, zaradi poškodbe pa sta na stranskem tiru še Krunoslav Rendulić in Rodić. V polnem pogonu sta sicer že Dejan Gerič in Martin Pregelj. Ali ju bo Benedejčič tudi uvrstil med osemnajsterico, pa bržkone še ni znano.

Ne spreglejte