Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 4. 2010,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 22. 4. 2010, 11.42

8 let

Robben: Nič še ni odločeno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razprodana Allianz Arena je v sredo podarila tekmo, ki je postregla z dvema rdečima kartonoma ter terensko premočjo gostiteljev. Tesna zmaga je zadovoljila Bavarce, Francozi napovedujejo maščevanje.

Navijači Bayerna so po vnovični domači zmagi v ligi prvakov z veseljem vzklikali ime 26-letnega nizozemskega reprezentanta, ki je v prvem polfinalnem ''polčasu'' odločil zmagovalca in pred povratnim srečanjem v Lyonu zagotovil prednost nemškemu predstavniku. ''Nič še ni odločeno. Morda smo zdaj v rahli prednosti, a nas v Lyonu zagotovo čaka še zahtevna naloga,'' je sporočil Arjen Robben, ki se je v 69. minuti odločil za strel z oddaljenosti okrog 25 strelov, žoga pa je pri tem tako posrečeno oplazila glavo mladega soigralca v konici napada Thomasa Müllerja, da je povsem prevarala nemočnega vratarja gostov. ''Še sreča, da pred tekmo nisem obiskal frizerja,'' se je po dvoboju pošalil 20-letni napadalec, ki se v svoji prvi ''evropski'' sezoni že spogleduje z velikim finalom lige prvakov.

Van Gaal: Evropi pokazali moč

Bavarci bodo prihodnji torek na Gerlandu med drugim zaigrali tudi brez kaznovanega francoskega asa Francka Riberyja. Ko je nepopustljivi borec v zvezni vrsti po skrajno nevarnem štartu nad Lisandrom Lopezom v 37. minuti prejel rdeči karton ter tako pustil na cedilu soigralce, je Lyon lažje kljuboval napadom gostiteljev. ''Ko smo imeli igralca manj, smo se morali zelo potruditi. Vsak od nas je moral pokazati še dodatnih 20 odstotkov. Ko pa je brez igralca (Jeremy Toulalan zaradi dveh rumenih kartonov, op. p.) ostal tudi Lyon, smo zaigrali bolje,'' je zaupal Robben, ki ni bil najbolj navdušen ob trenutku, ko ga je njegov starejši rojak poklical na klop, po zaključnem sodnikovem pisku pa ni skrival navdušenja ob delitvi veselja z navijači. ''Zelo sem zadovoljen. Evropi smo pokazali našo moč, saj smo tekmeca nadigrali tudi takrat, ko smo bili na igrišču le z desetimi igralci. Takrat smo si, zanimivo, priigrali tudi več priložnosti. Ko je Ribery prejel rdeči karton, resnično nisem verjel v končno zmago z 1:0. Če bomo v Lyonu dosegli zadetek, bomo že zelo blizu finalu,'' je napovedal trenerski lisjak, ki je pred 15 leti zasedel evropski prestol z Ajaxom.

Reveillere: Noge niso poslušale

Gostje, ki so se podobno kot Barcelona dan poprej na pot odpravili z avtobusom, so v drugem polčasu pokazali večjo ranljivost. ''Nismo odigrali tako, kot sicer znamo. V prvem delu smo še zaustavili Bayern, v drugem pa so nam pošle moči. Noge nas niso več poslušale. Ne smemo pa razlogov za poraz iskati v potovanju z avtobusom (opravili so 860 km poti, op. p.). Če pogledamo z druge plati, smo lahko še hvaležni, da smo izgubili le z enim zadetkom, saj si je Bayern priigral veliko priložnosti. Poraz 0:1 ni niti dober niti slab,'' je modroval ''specialist'' za desno stran Anthony Reveillere in dodal, da je sledil padec tudi po izključitvi Toulalana, ki je skušal v zadnji obrambni vrsti zapolnili vrzel zaradi težav s poškodbami, slednje pa so v zadnjih tednih pošteno zdesetkale tabor Lyona.

Pjanić: Doma bo več prostora

Da je Lyon, ki je v tej sezoni spravljal ob živce tudi zvezdnike Liverpoola in madridskega Reala, zmožen pokazati več, je prepričan tudi junak ''levov'' s štadiona Santiago Bernabeu, reprezentant Bosne in Hercegovine Miralem Pjanić: ''Nismo pokazali veliko. Če se bomo hoteli uvrstiti v finale, bomo morali spremeniti veliko stvari. Doma vseeno pričakujem več prostora v napadu. Ob pomoči domačega občinstva nam lahko uspe,'' zagotavlja 19-letni as, rojen v Luksemburgu. Njegov trener Claude Puel je po srečanju prišel do spoznanja, da so se njegovi izbranci sicer dobro branili in prikazali določeno raven hrabrosti, da pa so prelahko izgubljali žogo, kar je münchenski ''stroj'' znal pridoma izkoristiti. Lyon vseeno še ni vrgel puške v koruzo. V šestih dneh kani pripraviti novo taktično presenečenje, s katero bi pahnil na kolena razigrane Bavarce. Slednji bodo poleg Riberyja, ki mu gostovanje v domovini očitno ni usojeno, zaradi kazni pogrešali tudi Hrvata Danijela Pranjića.

Ne spreglejte