Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 10. 2013,
22.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 10. 2013, 22.12

7 let, 12 mesecev

Rene Mihelič: nekoč velik up, zdaj podpisal za Zavrč

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zavrč, ki je zagotovo najbolj prijetno presenečenje slovenske nogometne prve lige v tej sezoni, se je dodatno okrepil. Pogodbo je podpisal nekdanji reprezentant Rene Mihelič.

Po treh letih igranja v tujini se nekdanji veliki up slovenskega nogometa Rene Mihelič vrača v Slovenijo, a ne v Maribor, kjer je začel pot, ki je obetala zelo veliko, pač pa v klub, ki si s prvaki trenutno deli prvo mesto na prvenstveni razpredelnici – novinca med slovensko klubsko elito, Zavrč.

Nihče ni izpolnil pričakovanj

Danes 25-letni nogometaš, ki je v dresu Maribora debitiral, ko je bil star vsega 17 let, v njegovem dresu zbral 134 prvenstvenih nastopov, zabil 19 golov in bil najmlajši kapetan v klubski zgodovini, je v Zavrč prišel kot prost igralec brez odškodnine, potem ko je pred časom prekinil pogodbo s portugalskim prvoligašem Nacionalom z Madeire. Tja je leta 2010 prestopil za skorajda milijon evrov in bil nekaj časa med nosilci igre, potem pa je njegov vzpon poniknil do te mere, da so ga Portugalci v drugi polovici minule sezone posodili v bolgarski Levski iz Sofije. Spomnimo, Mihelič je bil član zelo nadarjenega rodu mariborskega kluba, ki je leta 2006 pod vodstvom Marijana Pušnika iz Evrope izločil španski Villarreal, ki je le nekaj mesecev pred tem igral celo v polfinalu lige prvakov. Ob njem so takrat navduševali Gorazd Zajc, David Tomažič Šeruga, Dragan Jelić in še nekateri. Zanimivo, prav nikomur od naštetih pozneje ni uspelo izpolniti velikih pričakovanj.

Pri 25 letih začenja znova

Da je bil Mihelič res velik up, potrjuje tudi dejstvo, da je vsega nekaj dni za tem, ko je dopolnil 19 let, debitiral tudi v članski reprezentanci Slovenije, v kateri je pod vodstvom Matjaža Keka zbral tri nastope. V prvi portugalski ligi je skupaj odigral 35 tekem in zabil en gol, devetkrat je zaigral v prvi bolgarski ligi in se prav tako enkrat vpisal med strelce, v raznoraznih evropskih pokalih je odigral 22 tekem in zadel štirikrat. Pri 25 letih ima vsekakor dovolj časa, da se spet dokaže in začne znova. Zdi se, da bo v Zavrču skušal obuditi formo, s katero je pred leti navduševal.

Ne spreglejte