Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2012,
14.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Manchester City Real Madrid

Ponedeljek, 17. 9. 2012, 14.44

8 let, 5 mesecev

''Razlika med Realom in nami? Le še zgodovina''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V torek se bosta v Madridu udarila največja zapravljivca zadnjih let, španski in angleški prvak. Trener Manchester Cityja Roberto Mancini je prepričan, da lahko osvaja tudi evropske lovorike.

Še na začetku tega tisočletja bi dvoboj med Realom in ''meščani'' iz Manchestra težko proglasili za evropski derbi, v torek pa bo nogometna javnost priča težko pričakovanemu spektaklu, na katerem si bosta dala duška kluba, ki sta v zadnjih letih za okrepitve zapravila največ denarja. Sveži arabski kapital, katerega je na Otok pripeljal premožni Mansour bin Zayed Al Nahyan, je poskrbel za rojstvo novega klubskega velikana. Manchester United je prejel hudo mestno konkurenco. Da je postal City dorasel tekmec, je dokazal z osvojitvijo državnega naslova, zdaj se želi z bogatimi lovkami polastili še evropske krone. Prvi preizkus bo povedal veliko, saj se bo Man City udaril z Realom. Španskim prvakom, ki mu v prvenstvu ne cvetijo rože, in bo naredil vse, da se v torek oddolži navijačem.

Mourinho: Nekaterih stvari se ne da kupiti

Mu lahko Otočani stopijo na prste in še razširijo preplah v taboru ''belih baletnikov''? ''Razlika med Realom in nami? Le še zgodovina,'' opozarja Roberto Mancini in pojasnjuje: ''Nimamo takšne zgodovine kot Real Madrid, a smo že osvojili nekatere lovorike. Želimo zmagovati in z zmagami nadaljevati vsaj še naslednjih deset let,'' pred zahtevnim gostovanjem v španski prestolnici napoveduje trener ''nebeško-modrih'', njegov stanovski kolega v Madridu pa mu ''odgovarja'': ''City je klub, ki se gradi z namenom, da osvoji ligo prvakov. To je njegov cilj,'' razmišlja Jose Mourinho. Ko je Mancini zapustil Interjevo klop, ga je nasledil prav Mourinho, s katerim se bo spoprijel v torek. Lastniki Cityja so v zadnjih štirih sezonah za okrepitve segli globoko v žep in odšteli kar 442 milijonov evrov. Toliko kot noben klub na svetu. Še najbolj se mu je približal prav Real, ki je zapravil 428 milijonov. Barcelona na tretjem mestu zaostaja še ogromno, saj je za novince odštela ''le'' 278 milijonov. ''Obstajajo tudi stvari, ki se ne morejo kupiti z denarjem. To so lovorike in zgodovina,'' je pred dnevi v pogovoru za angleški The Sun zabičal Jose Mourinho in ljubiteljem Manchester Cityja vrgel kost za glodanje. ''Real Madrid je Real Madrid. Resnična stvar. Noben rezultat, trener ali igralec tega ne more spremeniti. Zato se Real ne more primerjati z nobenim klubom na svetu,'' je prepričan ''Mou'', ki je ligo prvakov osvojil že dvakrat. S Portom in Interjem. Če bi postal evropski prvak še z Realom, bi poskrbel za okroglo obletnico - deseti evropski naslov španskega velikana. A najprej si bo moral zagotoviti napredovanje v ''skupini smrti'', kjer ga poleg Cityja čakata še Borussia Dortmund in Ajax.

Ne spreglejte