Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 8. 2014,
13.56

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2014, 13.56

7 let, 11 mesecev

Ranilović ali Vidmar? Kdo bo prvi klonil na današnjem derbiju?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes bosta 3. krog Prve lige Telekom Slovenije na Ptuju odprla neporažena Zavrč in Domžale, Celje pa bo zvečer pod reflektorji lovilo prvi zadetek in točke v tej sezoni. Krka se nadeja presenečenja.

V torek sta se ptujskim ljubiteljem nogometa predstavila srbski prvak Crvena zvezda in nemški prvoligaš Hannover, danes pa bosta na delu Zavrč in Domžale, še neporaženi slovenski ekipi, ki bosta poskrbeli za derbi 3. kroga. Haložani, ki računajo na izdatno pomoč hrvaških legionarjev, se tako podajajo na 18 km dolgo pot na Ptuj, kjer želijo premagati Elsnerjevo četo ter zadržati prestižno vodilno mesto. To bo nov izziv za Marka Ranilovića, ki se je v Celju in Velenju predstavil v izjemni luči. Podobno pa velja tudi za Nejca Vidmarja, prvega vratarja Domžal, ki tudi po 180 minutah ni prejel zadetka.

Pri gostiteljih bo zaradi poškodbe gležnja manjkal kapetan Sandi Čeh, nadomestil ga bo Dejan Kurbus, pri gostih pa je na stranskem tiru Slobodan Vuk. "Ob dodatku naše učinkovitosti in še bolj kakovostne obrambe, lahko na Ptuju ogrozimo Zavrč in ukanimo njihovo postavitev, v kateri delujejo zelo dobro," sporoča domžalski trener. Če bi ugnal Zavrčane, ki se bodo prvič v tej sezoni preizkusili v vlogi gostitelja, bodo Domžale po daljšem času okusile lepoto prvega mesta.

Celjani pridobivajo čestitke za všečno in napadalno igro, ki pa v uvodnih krogih ni prinesla točk. Grofje ostajajo na ničli, kar je jalovo spoznanje za trenerja Simona Rožmana, saj bi si po zaslugi prikazane igre zaslužil več. A žoga je okrogla, napadalci Celja pa neučinkoviti. Lahko strelski post prekinejo proti Krki, ki se je z zmago nad Gorico zavihtela v varno sredino prvoligaške razpredelnice? Prvi favorit, da bi se to lahko pripetilo, je Nigerijec Sunny, zelo lačen zadetkov. "Pričakovanja pred tekmo z Novomeščani so jasna, želimo do prve zmage," napoveduje Rožman čvrsto in agresivno igro od prve minute.

V ekipi gostiteljih ni poškodovanih oziroma kaznovanih igralcev, podobno je tudi pri Novomeščanih. Čudežni najstnik Martin Kramarič tako navdušuje, da ga bo trener Miloš Rus poslal v ogenj od prve minute tudi na štadionu, kjer je v prejšnji sezoni vodil Celjane. Dolenjski prvoligaš se zanaša tudi na vratarja Marka Obradovića, ki je v prvih dveh krogih zbral že 15 obramb.

Ne spreglejte