Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 9. 2014,
18.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 27. 9. 2014, 18.15

8 let, 5 mesecev

Radomlje iztržile točko proti evropskemu Mariboru (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Maribora so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez golov.

Novinec na prvoligaški nogometni sceni iz Radomelj je nekoliko nepričakovan remiziral s favorizirano zasedbo iz Maribora. Državni prvaki so prevladovali, bolj ali manj pa je bilo jasno, da so na današnji tekmi bolj razmišljali o torkovi preizkušnji drugega kroga lige prvakov z nemškim Schalkejem iz Gelsenkirchna.

Gostujoči trener Ante Šimundža je iz "taktičnih razlogov" malce premešal uvodno enajsterico, "prvokategorniki" Mitja Viler, Agim Ibraimi in Amir Dervišević tako sploh niso bili v kadru za današnji dvoboj v Domžalah, na klopi pa so obtičali še nekateri najbolj vidni posamezniki v dosedanjem delu sezone.

Mariborčani so v prvem polčasu imeli jalovo premoč, izrazitih priložnosti pa si zavoljo dokaj počasne in preveč kombinatorne igre niso priigrali, res pa je, da je dobro delovala tudi strnjene in dobro organizirana obramba nogometašev iz Radomelj.

Začetek druge polovice tekme je minil v veliko bolj dinamični predstavi, že v četrti minuti nadaljevanja se je Francoz Jean Philippe Mendy lepo otresel tekmecev v kazenskem prostoru in podal do Damjana Boharja, ta pa je iz lepega položaja slabo streljal in žoga je zletela prek vrat. Le dve minuti kasneje je z 20 metrov močno streljal Dare Vršič, njegov poskus pa je zaustavil domači vratar Vjekoslav Andrić.

V zadnji tretjini tekme je Šimundža v ogenj poslal svoja močna aduta, Marcos Tavares in dosedanji "strelski kralj" slovenskih nogometnih igrišč Luka Zahović sta malenkostno poživila mariborsko igro. V 69. minuti so Štajerci zapravili lepo priložnost za vodstvo, ko je Sintayehu Sallalich z lobom že ugnal Andrića, na golovi črti pa je žogo izbil Aleksandar Zukić.

V 78. minuti so Mariborčani izpeljali kombinirano akcijo, a je Mendy ni zaključil. Sedem minut kasneje so prvo obetavno priložnost izpeljali tudi izbranci domačega trenerja Dejana Đuranovića, ko se je v bliskovitem nasprotnem napadu Dušan Stoiljković znašel sam pred Jasminom Handanovićem, mariborski vratar pa je z odličnim posredovanjem preprečil prvovrstno senzacijo.

Ne spreglejte