Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
17.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Darijan Matić Srdjan Djordjević Marko Nikolić NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 17.10

8 let

Računalnik, računalnik, povej, kdo najbolj pripravljen pri Olimpiji je tej?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Končno treniramo," so v ponedeljek v skupen glas zavpili nogometaši Olimpije. Zbrali so prvič v letu 2016 in pod vodstvom novega trenerja Marka Nikolića začeli priprave na spomladanski del.

Nogometaši Olimpije so začeli priprave na spomladanski del na dan, v katerem izstopajo enice. Prvi trening, ki je bil namenjen testiranju trenutne pripravljenosti, so podobno kot večina prvoligaških tekmecev opravili 11. januarja. Zmaje pa je še bolj kot številne enice v datumu razveselila zlata vredna enka, ki jo na prvenstveni razpredelnici ponosno spremljajo že kar nekaj časa. So prvi na lestvici, tako da so prezimili kot jesenski prvaki, njihovi cilji pa so razumljivo povezani s tem, da končajo sezono na najvišjem položaju. "Čuti se pritisk, a sem prepričan, da smo mu lahko kos," je rahlo preznojen med opravljanjem vadb povedal kapetan Darijan Matić, ki ostaja velik optimist. V dresu Olimpije še ni osvojil naslova prvaka, zdaj pa se mu, podobno velja za soigralce, ki so prvi dan priprav na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije pokazali veliko vneme, ponuja izjemna priložnost.

Nikolić navdušen nad metodami dr. Djordjevića

O tem, ali so nogometaši med novoletnimi prazniki pazili dovolj na ohranitev primerne telesne teže in zdrave mere telesne pripravljenosti, bodo več povedali računalniki. Ta teden bo posvečen testiranjem, ki potekajo pod budnim očesom dr. Srdjana Djordjevića. Priznani strokovnjak za kondicijsko pripravo je v atletski dvorani že združil moči z novim trenerjem Markom Nikolićem, ki je spremljal uvodni delovni dan nogometašev Olimpije v letu 2016. Mladi srbski strokovnjak, ki je od najstarejšega zmaja Aleksandra Šelige starejši le pol leta, je po prihodu v Ljubljano z igralci že opravil sestanek. Na treningu je bil zelo radoveden, saj se je želel na lastne oči prepričati, kako so pripravljeni izbranci, ki jih je jeseni največkrat spremljal prek televizijskega zaslona. Nekaj časa je bil le zunanji opazovalec, nato se je občasno preselil pred računalnike, kjer so mu novopečeni sodelavci hiteli razlagati, kakšen je postopek, ki vodi do konkretnejših rezultatov opravljenih analiz.

Veliko so mu imeli za povedati sodelavci strokovnega vodstva, ki so sodelovali že z njegovim predhodnikom Marijanom Pušnikom, manjkal je le nekdanji Pušnikov pomočnik Oliver Bogatinov. Nikolić je napovedal, da bo v kratkem v slovensko prestolnico pripotoval njegov pomočnik Radoje Smiljanić.

Stojić še okleva z okrepitvami

Prvi trening pa je obiskal tudi športni direktor Ranko Stojić. Že dlje razmišlja o okrepitvah. Za zdaj ni vrat zmajevega gnezda prestopila še nobena, a je napovedal, da bi bilo lahko v kratkem že konec čakanja in bi navijači pozdravili prvega zimskega novinca.

Morda jih bo tudi več, sam načrtuje, da bi po odhodu najboljšega strelca Andraža Šporarja in ArgentincaLucasa Ontivera, ki se je vrnil k turškemu velikanu Galatasarayu, pripeljal vsaj dva ali pa tri nove obraze.

Nogometaši vodilnega slovenskega prvoligaškega kluba so testiranja opravili v pokriti dvorani na stadionu ŽAK, kjer so si na tartanski stezi delili prostor z atletinjami. Podobnih prizorov se bodo ta teden še nagledali, saj bo v uvodnem delu priprav največji poudarek dan k pridobivanju fizične kondicije.

Kaj se je dogajalo na prvem treningu (fotozgodba)?

Ne spreglejte