Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2008,
21.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 4. 6. 2008, 21.44

8 let, 5 mesecev

Ptujčani z eno nogo že ohranili status

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Drave so v prvi tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve Lige Telekom Slovenije doma premagali Bonifiko z 2:0 (2:0). Oba zadetka je pred 1500 gledalci dosegel Marko Drevenšek.

Nogometaši Drave so pred povratno tekmo prišli do lepe prednosti in so povsem blizu tega, da ostanejo v elitni konkurenci. A vsega vendarle še ni konec. Bonifika je namreč na Ptuju dokazala, da ima svoje adute, z nekaj več zbranosti bi lahko iztržila ugodnejši izid, čeprav bi bila lahko tudi zmaga gostiteljev, ki so imeli večji del tekme terensko premoč, višja.

Rezultatsko gledano se je vse odvilo že v prvih 18 minutah. Ali je temu botrovala zamuda gostov na tekmo, je težko reči, dejstvo pa je, da Koprčanom v gneči na avtocesti ni bilo prijetno in da so zaradi prometne nesreče dveh tovornih vozil, zaradi katere so obtičali v svojem avtobusu, izgubili nekaj živcev.

Drevenšek dvakrat zapored

Tekma se je začela s 36-minutno zamudo. Domači trener Robert Pevnik je po "debaklu" v zadnjem krogu proti Domžalam v moštvu naredil nekaj sprememb, kar se mu je očitno obrestovalo. Njegovi varovanci so takoj prevzeli pobudo in že v tretji minuti povedli. Po prodoru Zilića je žoga prišla do Drevenška, ki jo je z natančnim strelom poslal v desni kot vratarja Rupnika. V 11. minuti so imeli lepo priložnost tudi Koprčani. Rexhaj je pobegnil domači obrambi, vendar je njegov strel vratar Murko ubranil. Sedem minut pozneje so Ptujčani povišali vodstvo, z desne strani je podal Horvat, svoj drugi gol na tekmi pa je dosegel Drevenšek.

Že v prvi minuti nadaljevanja so novo priložnost zapravili gosti. Pepelko se je sam znašel pred Murkom, vendar je bil ta spet na mestu. Zadnji priložnosti so imel domači. V 75. minuti so kar dvakrat zadeli prečko, najprej je sreča zapustila Kelenca, nato še Grbca.

Povratna tekma bo v nedeljo, 8. junija.

Fotoutrinki s tekme:





Ne spreglejte