Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2008,
18.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2008, 18.58

8 let, 5 mesecev

Ptujčani vedno bližje vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Laboda Drave so v 10. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Nafto z 1:0 (0:0). S tekmo manj zaostajajo za vodilnim dvojcem le še za tri točke.

Ptujčani so se s peto zmago današnjemu tekmecu na prvenstveni lestvici približali na vsega točko, a imajo še tekmo v dobrem, saj bodo 12. oktobra igrali odpadlo srečanje proti Primorju.

Prav premor, ki jim ga je "priskrbela" burja, je Dravinim nogometašem očitno dobro del, saj so v minulem krogu s 3:0 odpravili Domžale, danes pa so slavili še proti drugemu klubu z vrha lestvice, pa čeprav so igrali brez kaznovanega kapetana Zilića.

Brez kakovostnega nogometa

Sicer pa maloštevilni gledalci v prvem polčasu niso videli kakovostnega nogometa. Vse skupaj se je odvijalo med obema kazenskima prostoroma. Priložnosti so bile redke. Prvi so zapretili Ptujčani v 16. minuti, ko je prosti strel z roba kazenskega prostora gostov izvedel Drevenšek, vendar je njegov strel zletel mimo leve vratnice.

Štiri minute pozneje je s strelom poskusil Kronaveter, a je žoga končala v naročju vratarja Luka. Naftaši so prvič malce zapretili v 37. minuti, a kljub nevarni podaji napadalcem ni uspelo priti do žoge. Tri minute pred koncem prvega polčasa pa je po Kelenčevi podaji z leve strani Semler slabo zaključil.

Semler premagal Luka

V drugem polčasu so nase najprej opozorili gosti, ko se je za strel odločil Mujaković, Murko pa je žogo s težavami odbil. Nato pa so zagospodarili gostitelji in v 73. minuti je Semler z leve strani prodrl med dvema gostujočima obrambnima igralcema, se sam znašel pred Lukom in ga na koncu tudi premagal.

Štiri minute pred koncem tekme so Lendavčani ostali brez Bogdanovića, ki je po mnenju sodnika kot zadnji igralec na nepravilen način ustavil Drevenška. Slednjemu nato ni uspelo unovčiti prostega strela.


Fotoutrinki s tekme:












Ne spreglejte