Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2008,
10.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 17. 5. 2008, 10.20

8 let, 5 mesecev

Primorski trojček za konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Nafte, ki so si z eno nogo že priborili obstanek v PrviLigi Telekom Slovenije, čakajo v zadnjih treh krogih še tekme proti primorskim moštvom.

Pomemben korak na poti do obstanka ligi je Nafta storila na zadnji domači tekmi, ko so bili uspešnejši od Drave, poraz z Mariborom izpred tedna dni na otvoritvi prenovljenega štadiona Ljudski vrt pa ni nič spremenil. Namreč izgubila so tudi vsa moštva, ki si prav tako želijo izogniti kvalifikacijske tekme za obstanek v PrviLigi Telekom Slovenije - MIK CM Celje, Primorje in Drava. V najslabšem položaju sta slednji dve, saj za Lendavčani zaostajata že pet oziroma šest točk, v preostalih treh tekmah pa je na voljo devet točk.

To v praksi pomeni, da Nafta rabi le še eno zmago, da bi bila v vsakem primeru pred Ptujčani, ker so uspešnejši v medsebojnih obračunih. V zadnjih treh krogih se bo edini prekmurski prvoligaš pomeril s primorskimi moštvi, že danes bo tako v Lendavi gostovala tretje uvrščena HIT Gorica.

Ni kaznovanih

Trener Damir Rob tudi tokrat ne bo mogel računati na poškodovanega vratarja Stanislava Kuzmo, tako da bo mesto med vratnicama zavzel Aleš Luk, lažje poškodovan pa je tudi strelec premiernega zadetka na prenovljenem štadionu Ljudski vrt Arpad Vaš.

Presenetljiv pa je podatek, da v taboru modro-belih tokrat ni kaznovanih igralcev, kar se ne dogaja prav pogosto. Moštvi sta se v tej sezoni pomerili že trikrat in sta bili pri tem enako uspešni. Po odstopu Milka Djurovskega je zdaj že nekdanji pomočnik trenerja Štefan Škaper v šokantni tekmi v Novi Gorici uspel slaviti zmago s 4:3, ko je "Naftaše" vodil Nebojša Vučičević se je tekma končala z 1:1, po odhodu Nenada Gračana pa je Lendavčane v Novi Gorici znova vodil Škaper, vendar manj uspešno, saj so izgubili z 1:4.

Ne spreglejte