Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 8. 2015,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Aljaž Krefl Darijan Matić NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 13. 8. 2015, 14.40

8 let

Pri Olimpiji se otepajo vloge favorita na derbiju

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aljaž Krefl in Darijan Matić pri zmagah Olimpije nista v ospredju, kar je normalno, saj ju ni ob koncu akcij, a imata za zadnje uspehe Ljubljančanov prav zagotovo veliko zaslug.

Darijan Matić je morda celo eden izmed najboljših nogometašev Olimpije na začetku sezone. Na sredini igrišča dobro povezuje igro, v obrambi je zelo konkreten, na igrišču je podaljšana roka trenerja Marijana Pušnika. Tudi proti Kopru, na tej tekmi je v odsotnosti Andraža Šporarja nosil kapetanski trak, je igral zelo dobro.

"Ta tekma je bila za nas zelo pomembna. Morali smo potrditi tri točke, ki smo jih osvojili v Krškem, in se odlepiti od zasledovalcev. Večino tekme smo imeli igro pod nadzorom in se ob koncu zasluženo veselili zmage," je po drugi zaporedni zmagi povedal Ljubljančan. "Zagotovo imamo v igri še nekaj rezerv. Napredovali bomo iz kroga v krog. Vremenske razmere, bilo je zelo vroče, tokrat niso dopuščale, da bi se igra razvila do mere, ki smo jo sposobni pokazati. V nedeljo bo že bolje," je še dejal 32-letni vezist, ki je, podobno kot vsi pri Olimpiji, zdaj z mislimi že pri nedeljskem derbiju.

Ljubljančani so pred prvim večnim derbijem sezone na lestvici pred Mariborom. Resda zgolj zaradi boljše razlike v zadetkih, a vseeno. "Na derbijih favorita ni. Morda bo v rahli prednosti Maribor, ker igra doma in ima za sabo veliko podobnih tekem. Je pa jasno, da v Ljudski vrt prihajamo po zmago. Kot je dejstvo tudi to, da nam ne bo lahko. Zagotovo imajo tudi Mariborčani svoje načrte, kako priti do treh točk," je sklenil nekdanji reprezentant Slovenije.

Treme ni in je tudi ne bo

Podobno razmišlja njegov več kot desetletje mlajši soigralec. "Z rezultatom smo vsekakor zadovoljni. To je dobra popotnica za derbi. Zdaj gremo s polno motivacijo naprej. Osvojili smo tri točke, gre nam precej dobro, a sezona je še dolga," je po zmagi nad Koprom dejal Aljaž Krefl, ki se nedeljskega derbija zelo veseli. "Načrtujemo agresivno igro. Osredotočili se bomo predvsem na sebe, seveda tudi na Maribor, a najpomembneje je, da bomo pravi," pravi 21-letni bočni branilec Olimpije.

Derbi v nedeljo bo zanj prvi, a je proti Mariboru v dresu velenjskega Rudarja, iz katerega je pred kratkim prišel v Stožice, seveda že nastopal. "Treme vsaj za zdaj še nimam in mislim, da je niti ne bom imel. Bo pa prisotna pozitivna živčnost. Kot igralec Rudarja sem odigral kar nekaj zahtevnih tekem proti Mariboru. Nekaj sem jih izgubil, bilo je tudi nekaj sladkih zmag. Tekme v Ljudskem vrtu se že veselim," pravi mladi reprezentant Slovenije.

Še vedno kakovostna ekipa z evropskimi izkušnjami

Ni jih malo, ki mislijo, da bo Olimpija v nedeljo proti Mariboru celo favorit. Ljubljančani so Koper premagali, Mariborčani so v Kopru v predzadnjem krogu izgubili, a Krefl temu podatku ne daje prav velike veljave. "To ne pomeni nič. Zgodi se pač, da izgubiš tekmo. Maribor je še vedno zelo kakovostna ekipa z evropskimi izkušnjami. Vlogo favorita prepuščam Mariboru," podobno kot njegov soigralec Matić in trener Pušnik govori tudi nogometaš, ki je od prihoda v Ljubljano odigral prav vse prvenstvene minute, ki jih je imela na voljo Olimpija. Na petih tekmah je bil na igrišču 450 minut.

Ne spreglejte