Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
22. 1. 2017,
22.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

legionarji Jan Oblak Jan Oblak Boštjan Cesar Valter Birsa

Nedelja, 22. 1. 2017, 22.51

6 let, 7 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Dober začetek leta Kevina Kampla, kdaj se bo vrnil Robert Berić?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Boštjan Cesar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nekateri slovenski nogometaši na delu v tujini še počivajo, preostali so že v akciji. Po skoraj štirih mesecih, ko sta bila na stranskem tiru, sta za svoja kluba v Španiji oziroma Italiji nastopila pomembna člana enajsterice selektorja Slovenije Srečka Katanca, Rene Krhin in kapetan Boštjan Cesar. Kevin Kampl se je izkazal v Nemčiji. Robert Berić še vedno počiva v Franciji. 

Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Vid Belec: Carpi je v drugi italijanski ligi v soboto doma z 0:0 remiziral z Vincenzo. Vrata domače enajsterice je branil od prve do zadnje minute.

Jan Koprivec: Anorthosis Famagusta je v soboto v prvi ciprski ligi doma z 2:2 remiziral z Omonio Nikozijo. Vrata Anorthosisa je branil vso tekmo.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v Španiji v nedeljo z 2:2 remiziral v Bilbau proti tamkajšnjemu Athleticu lovil četrto zaporedno prvenstveno zmago. Najboljši slovenski nogometaš, ki so ga v zadnjih dneh povezovali s selitvijo v Manchester City, ni igral, saj še okreva po operaciji rame. Na igrišča naj bi se vrnil čez en mesec.

Branilci:

Nejc Skubic v Turčiji redno igra. | Foto: Reuters Nejc Skubic v Turčiji redno igra. Foto: Reuters Boštjan Cesar: po 24. septembru lani, od takrat je minilo 119 dni, je v soboto dočakal priložnost za igro na prvenstveni tekmi Chieva in se na sobotni tekmi proti Fiorentini pred domačimi navijači, ki so jo Verončani izgubili z 0:3, znašel v začetni enajsterici. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute in nosil kapetanski trak.

Bojan Jokić: izkušeni slovenski branilec je za zdaj še brez kluba, potem ko je pred kratkim končall sodelovanje s španskim prvoligašem Villarrealom.

Boban Jović: prejšnji teden je iz poljske Wisle Krakov prestopil v turški Bursaspor in takoj dočakal priložnost za debi. Pri sobotnem porazu Bursasporja pred domačimi navijači z 0:1 proti Adanasporju je igral od 78. minute.

Miha Mevlja: ruski prvoligaši so trenutno na zimskem premoru. Rostov, ki si je s tretjim mestom v skupinskem delu lige prvakov zagotovil nadaljevanje evropske sezone v ligi Europa, je po 17 odigranih tekmah v prvenstvu na sedmem mestu. Rusko prvenstvo se bo nadaljevalo v začetku marca.

Miral Samardžić: tudi on si je pozimi novega delodajalca našel v Turčiji. Zapustil je Kitajsko in okrepil turškega prvoligaša Akhisar Belediyespor. Na prvi tekmi njegovega novega kluba, v soboto je v prvenstvu doma brez zadetkov remiziral proti Kayserisporju, ni dobil priložnosti za igro, a je že sedel na klopi.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v turški prvi ligi v soboto doma z 2:1 odpravil Rizespor. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute.

Aljaž Struna: Carpi je v drugi italijanski ligi v soboto doma z 0:0 remiziral z Vincenzo. Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Dejan Trajkovski: slovenski reprezentant, ki je pred dnevi dokončno postal član nizozemskega prvoligaša Twenteja, je Twenteju v petek pomagal do zmage z 1:0 nad Heraclesom pred domačimi navijači. Na igrišču je bil od 82. minute.

Rene Krhin je zaigral na tekmi proti Espanyolu in za Granado zaigral prvič po 112 dneh čakanja. | Foto: Getty Images Rene Krhin je zaigral na tekmi proti Espanyolu in za Granado zaigral prvič po 112 dneh čakanja. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Primorec, ki je bil pred kratkim blizu selitvi na Kitajsko, a bo ostal v Veroni, je bil pri sobotnem porazu Chieva z 0:3 pred domačimi navijači proti Fiorentini v začetni enajsterici Chieva. Na igrišču je bil vso tekmo in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Matic Črnic: Rijeka je prvi del hrvaškega prvenstva končala na prvem mestu. Lov na prvi naslov prvaka v zgodovini kluba bo nadaljevala čez en mesec. Trenutno se pospešeno pripravlja na nadaljevanje sezone. V soboto je odigrala prijateljsko tekmo proti kranjskemu Triglavu in ga premagala s 4:0. Za 3:0 je v 69. minuti je, le 13 minut za tem, ko je prišel na igrišče, zadel prav Črnic, ki ga je Matjaž Kek tokrat poslal na igrišče.

Josip Iličić: v soboto je s Fiorentino v italijanski prvi ligi v gosteh pri Chievu v Veroni zmagal s 3:0, a ne more biti najbolj zadovoljen, saj ni dobil priložnosti za igro. Tekmo je presedel na rezervni klopi gostov.

Kevin Kampl: z Bayerjem iz Leverkusna je v prvi prvenstveni tekmi v letošnjem letu s soigralci v Leverkusnu v nedeljo doma s 3:1 odpravil berlinsko Hertho. Junak zmage proti v tej sezoni zelo dobremu berlinskemu klubu je bil tudi slovenski zvezdnik. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute in se izkazal s podajo za zadnji gol Bayerja.

Josipa Iličića čaka gostovanje v Veroni. | Foto: Reuters Josipa Iličića čaka gostovanje v Veroni. Foto: Reuters Rene Krhin: v prvi polovici te sezone je za Granado odigral le pet prvenstvenih tekem, pred sobotnim gostovanjem pri Espanyolu v Barceloni je nazadnje igral 1. oktobra lani. Pred kratkim so ga nekateri mediji že preselili v Birmingham City, a na koncu iz prestopa v Anglijo ni bilo nič. Na koncu je ostal v Granadi in že takoj dobil priložnost za igro.

Proti Espanyolu, to je bila njegova prva klubska tekma po kar 112 dneh, je bil celo v začetni enajsterici gostov, a se ni najbolj izkazal. S soigralci je izgubil z 1:3, na igrišču je bil 77 minut.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v italijanskem prvenstvu v nedeljo doma premagala Samdorio z 1:0. Tudi s pomočjo Belokrajnca, ki je igral vso tekmo in prejel rumeni karton.

Nik Omladič: v Nemčiji, a v drugi ligi, je z Eintrachtom Braunschweigom v sklepnem delu priprav na nadaljevanje sezone. Prvi del je končal na prvem mestu in je na dobri poti, da se prebije med elito.

Benjamin Verbič: dansko prvenstvo se bo nadaljevalo čez mesec dni. Po prvem delu Köbenhavn prepričljivo vodi.

Kevin Kampl je v prvi Bayerjevi tekmi v letošnjem letu zmagal in se izkazal s podajo. | Foto: Getty Images Kevin Kampl je v prvi Bayerjevi tekmi v letošnjem letu zmagal in se izkazal s podajo. Foto: Getty Images Napadalci:

Robert Berić: Saint Etienne je v 21. krogu prve francoske lige v nedeljo doma z 2:1 premagal Angers in skočil na vrh lestvice. Krčan, ki je zaradi težav s kolenom nazadnje igral pred več kot mesecem dni, si je tekmo ogledal s tribun, saj še ni nared za igro, a iz Francije prihajajo dobre vesti. Že naslednji teden naj bi se vrnil in začel trenirati z ekipo, čez deset dni, ko Saint Etienne čaka pokalna tekma, pa bo morda že zaigral.

Roman Bezjak: Darmstadt, ki je po prvi polovici prve nemške lige prikovan na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice, je v soboto doma brez zadetkov remiziral z Borussio Mönchengladbach. Nekdanji napadalec Rijeke, ki od prihoda v Nemčijo še čaka na prvi zadetek v novem klubu, ima težave s poškodbo, zato ni igral.

Andraž Šporar: Basel, ki po prvem delu prve švicarske lige premočno vodi, bo sezono nadaljeval čez dva tedna. Spodbudne so novice, ki prihajajo s pripravljalnih tekem švicarskega prvaka. Nekdanji kapetan Olimpije, ki še čaka na prvenec v dresu kluba, v katerega je prišel pred letom dni, je za zdaj namreč najboljši strelec Basla na pripravljalnih tekmah.

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za lanski novembrski tekmi proti Malti in Poljski, ter Kevin Kampl, Roman Bezjak, Robert Berić in Aljaž Struna, ki jih nazadnje sicer ni bilo zraven zaradi poškodb in kazni, a so v zadnjem obdobju standardni reprezentanti.

Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : Ipswich Town 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : Reading 3:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Newcastle United : Rotherham United 4:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Zimski premor traja do 11. februarja.  
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Zimski premor traja do 24. februarja.  
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Zimski premor traja do 24. februarja.  
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Westerlo 1:2 Igral je 67 minut.
Nicolas Rajsel (Saint Gilloise) Belgija, 2. liga Roeselare : Saint Gilloise 0:0 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Karmiotissa : Anagennisi 2:2 Igral je vso tekmo in v 72. minuti zadel za 1:1.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 18. februarja.  
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Saint Etienne : Angers 2:1  
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Zimski premor traja do 17. februarja.  
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Zimski premor traja do 17. februarja.  
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Inter 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Samir Handanović (Inter Milano) Italija, 1. liga Palermo : Inter 0:1 Igral je vso tekmo.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Virtus Entella : Frosinone 2:1 Igral je vso tekmo.
Armin Bačinović (Ternana) Italija, 2. liga Pisa : Ternana 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Bajde (Novara) Italija, 2. liga Trapani : Novara 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Hapoel Haifa : Hapoel Ra'anana 1:0  
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Branko Ilić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Valetta 0:1 Igral je vso tekmo.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga

St. Andrews : Balzan 0:1

Igral je vso tekmo.

Martin Milec (Roda JC) Nizozemska, 1. liga NEC : Roda 2:0 Igral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Mainz : Köln 0:0 Igral je vso tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 27. januarja.  
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 27. januarja.  
Goran Šukalo (München 1860) Nemčija, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 27. januarja.  
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 28. januarja.  
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 1. aprila.  
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 10. februarja.  
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga

Prvenstvo se bo nadaljevalo 10. februarja.

 
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 10. februarja.  
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Maritimo : Sporting 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 3. marca.  
Andraž Struna (Hearts) Škotska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. januarja.  
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 4. februarja.  
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 4. februarja.  
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 4. februarja.  
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga

Konyaspor : Rizespor 2:1

Ni igral. Sedel je na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Osmanlispor : Antalyaspor 1:2

Igral je vso tekmo.

 
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Galatasaray 2:1 Igral je 76 minut in prejel rumeni karton.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Akhisar Belediyespor : Kayserispor 0:0 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Sivasspor : Boluspor 3:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 12. februarja.  
Ne spreglejte