Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
10.38

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 10.38

8 let, 2 meseca

Poznala se je odsotnost Preglja in Pavloviča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Interblocka in Mika CM Celja so se v 2. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Potem ko sta obe ekipi sezono odprli z zmagama, hkrati pa navijače v obup spravljali z neučinkovitostjo, sta se tokrat zasluženo razšli brez zmagovalca. Domači trener Dragan Skočič tokrat zaradi poškodb ni mogel računati na Preglja in Pavloviča, kar se je predvsem v prvem polčasu poznalo v igri na sredini igrišča. Celjani, ki so igrali v popolni postavi, so namreč bolje začeli in zdelo se je, da bodo po Primorju ugnali še drugo rdeče-črno ekipo. Toda na njihovo nesrečo se je na pravem mestu ob pravem času spet znašel izkušeni Rakovič.

Prvi polčas je minil v pričakovanem razmerju sil. Domači nogometaši so imeli večino časa žogo v svoji posesti, a to jim vse do zaključka prvih 45 minut ni pomagalo, saj niso prav dobro vedeli, kaj napraviti z njo. Celjani so na drugi strani igrali disciplinirano v obrambi in čakali na protinapade ter iskali napake rdeče-črnih. Eno izmed njih so izkoristili že v osmi minuti, ko se je Pečnik odločil za strel z 20 metrov in zadel levi zgornji kot vrat vratarja Strajnarja.

Tudi sicer so bili bolj konkretni Pinnijevi nogometaši, ki so nekajkrat dodobra ogreli živce domačih navijačev, med drugim je v svojem slogu dvakrat nevarno poskusil Gobec, a izida mu ni uspelo spremeniti. Domačini, ki ob brezidejni igri nikakor niso mogli izvesti spodobnejše akcije, so apetite ljubljanskih nogometnih privržencev deloma zadovoljili le s poskusom Salkiča v 42. minuti, ki je namučil Šeligo. Slednji je po tem strelu žogo odbil v kot, ki ga je izvedel Gerič. Po njem se je v gneči v kazenskem prostoru gostov najbolje znašel izkušeni Rakovič in z nekaj težavami žogo vendarle spravil za golovo črto.

Na začetku drugega dela je vstop Čoraliča namesto Jelečeviča le prebudil vrste Interblocka, kljub temu pa Ljubljančanom nikakor ni uspelo priti do omembe vrednega zaključnega strela, izjema sta le poskusa Čoraliča z več kot 20 metrov v 71. in Rakoviča v 73. minuti, ki pa ju je Šeliga ukrotil. Na drugi strani so Celjani nadaljevali po podobnem scenariju kot v prvem polčasu, pa čeprav so ob koncu vendarle malce več držali žogo v svojih nogah. Zaradi vsega naštetega jim več kot prostega strela Beršnjaka (z 19 metrov je meril malce nenatančno) ni uspelo priigrati, na koncu pa so se le veselili nove točke, kar je bil tudi njihov osnovni cilj pred gostovanjem v slovenski prestolnici.

Ne spreglejte