Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2008,
9.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 5. 2008, 9.44

8 let, 5 mesecev

Poziv nogometnim navijačem k strpnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so pred dobrim tednom proti Nafti odigrali prvo tekmo na prenovljenem Ljudskem vrtu in slavili s 3:1, tekmo pa so zaznamovali vandalski izpadi domače navijaške skupine.

"Nedavni dogodki na nogometnem stadionu v Mariboru, ko je navijaška skupina Viole povsem uničila novo zgrajene tribune in s tem zasenčila lepo športno prireditev, so me vzpodbudili, da kot ambasador Slovenije za šport, strpnost in fair play vsem udeležencem v športu javno sporočim in obenem pozivam, da takih dogodkov ne moremo in ne smemo dopustiti ter jih obsojamo. Zavedati se moramo, da se prek športa učimo spoštovanja in poštenosti, trdega dela in discipline. Če se vsega tega lotimo pravilno, šport prinaša veselje in užitek. Športna kultura v Sloveniji s takimi dejanji pada na najnižjo stopnjo razumnega dejanja. S takšnim obnašanjem prispevamo k slabemu vzgledu mladih, predvsem pa ni nobene potrebe, da jo poenostavimo na raven surovega in brezobzirnega obnašanja navijačev," je zapisal Miroslav Cerar, ambasador Slovenije za šport, strpnost in fair play.

"Lepa tekma je tista, ki se je udeležijo ljudje, ki vedo, da šport ni vse. Radi gledajo nogomet in jih sladka napetost negotovosti izida vodi v doživljanje trenutkov strastne zanesenosti, ki vleče najboljše iz športnikov in navijačev ter se pomiri ob končani tekmi s stiskom rok in iskrenim aplavzom. Športna morala je prvinska morala brez katere bi šport postal nekaj drugega. Zato je vredno ohranjati tisto kar je športnega v športu, saj lahko le tako upravičimo vzgojno delovanje na tem področju. In samo tako bo šport ostal kulturni priboljšek," je dodal Cerar.

Ne spreglejte