Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2015,
11.00

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 13. 6. 2015, 11.00

7 let

Po sinočnjem nacističnem škandalu: To je klofuta vsej Hrvaški (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hrvaška nogometna zveza je v nedeljo sklicala novinarsko konferenco, potem ko se je v petek na nogometni tekmi med Hrvaško in Italijo zgodil nacistični škandal. Ogorčeni so tudi na hrvaški zvezi.

Na travnati površini splitskega štadiona Poljud so nepridipravi poskrbeli za škandal. Hrvati so morali tako ali tako igrati kvalifikacijsko tekmo z Italijo pred praznimi tribunami, ker so njihovi navijači na tekmi na Norveškem vzklikali ustaške parole in uporabljali pirotehniko.

Poleg igralcev in novinarjev so zelo ogorčeni tudi na hrvaški nogometni zvezi. "Žalosten in pretresen sem nad včerajšnjim dogodkom. Še enkrat pozivam vse organe v državi, da naredijo podrobno raziskavo in kaznujejo storilce. Sporočam, da huliganstvo ne bo zmagalo," je na novinarski konferenci povedal predsednik hrvaške nogometne zveze Davor Šuker.

To dejanje je močno obsodil tudi izvršni direktor hrvaške nogometne zveze Damir Vrbić: "To, kar se je zgodilo sinoči, ni klofuta samo hrvaškemu nogometu, ampak vsej Hrvaški. Osramočeni smo pred vsem svetom. Takšen vandalizem je treba za zmeraj končati."

Kakšna kazen jih bo doletela?

Pred petkovo tekmo med Hrvaško in Italijo je novinarje, zlasti pa igralce, pretresla svastika (kljukasti križ). Po videnem so težko igrali zbrano, na koncu je bilo 1:1. Z remijem so Hrvati zadržali prvo mesto v skupini H in imajo pred Italijani dve točki naskoka, tretji Norvežani pa zaostajajo za štiri točke.

A osvojena točka proti nogometašem z Apeninskega polotoka še ne pomeni, da bo dejansko tudi prišteta, saj bodo na Uefi razmislili, kakšen ukrep bodo sprejeli. Pričakujemo lahko drastično potezo, saj takšne stvari ne spadajo v šport. Bodo naši južni sosedi ostali brez točk ali jih čaka celo daljši suspenz?

Ne spreglejte