Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2013,
12.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 21. 7. 2013, 12.56

8 let

Po četrt stoletja čakanja še drugič zapored?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi krog Prve lige Telekom Slovenije bosta danes z derbijem na Bonifiki sklenila Koper in Olimpija. Ljubljančani pred potjo na Slovaško iščejo novo zmago za dodatno samozavest.

Kar 25 let je Olimpija čakala, da prekine prekletstvo Bonifike. Uspelo ji je šele konec maja letos, ko je z golom mladega Nika Kapuna sploh prvič prišla do polnega izkupička v Kopru. Zdaj bodo Ljubljančani v gosteh pri edinem obalnem prvoligašu skušali zmagati še drugič zapored.

Po zmagi, ki so jo v Evropi zabeležili v četrtek nad Žilino (3 : 1), so samozavestni in prepričani, da jim lahko uspe. Začetek sezone je bil klavrn. Najprej poraz v superpokalu proti Mariboru, potem še nenadejan prvenstveni domač poraz proti velenjskemu Rudarju. Toda z evropsko zmago so nogometaši Olimpije dobili prepotrebno samozavest, ki jo želijo danes še nadgraditi in potem v prihodnjem tednu na Slovaškem napasti preboj v tretji krog kvalifikacij za ligo Europa. Navijače kluba iz prestolnice veseli tudi dejstvo, da so se na zadnji tekmi izkazali novinci, ki so prišli v klub. Predvsem ideolog igre Olimpije, Zajko Zeba, ki je bil po slabem začetku sezone na udaru kritikov, je blestel. Tudi danes navijači od nekdanjega reprezentanta Bosne in Hercegovine pričakujejo veliko. Če bodo dočakali novo odlično predstavo bošnjaškega virtuoza, bo Olimpija veliko bližje novi zmagi, s katero bi dokončno prebrodila krizo z začetka sezone.

Trener Olimpije Andrej Razdrh ima nekaj težav s sestavo ekipe. Še vedno so poškodovani Dejan Djermanović, Blaž Božič, Vicente, Matic Fink in tudi strelec zgodovinskega gola na Bonifiki izpred dveh mesecev, Kapun.

Koprčani so v novo sezono krenili z zmago nad Krko in bodo skušali zmagati še drugič zapored ter se na vrhu prvenstvene razpredelnice pridružiti Mariboru, ki ima po nepopolnih dveh krogih edini poln izkupiček. Trener Koprčanov Rodolfo Vanoli je med tednom ostal brez učinkovitega napadalca Ivana Brečevića, ki se je preselil v Grčijo. Bolj se Italijan razveseli, ko se spomni dejstva, da je po poškodbi okreval Mitja Lotrič, pa tudi tega, da sta Matej Pučko in Miroslav Čovilo v odlični formi.

Na Bonifiki se obeta dobra tekma. Upajmo, da se bo na tribunah zbralo veliko število gledalcev. Bilo bi škoda, če se ne bi. Derbi je le derbi.

Ne spreglejte