Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
8.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 8.05

8 let

Pevnik: To ni bila prava Olimpija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nedeljska uspavanka v Ljubljani je podvojila dvom v besede strokovnega vodstva Olimpije, ki je po opravljenih pripravah sijalo od zadovoljstva in napovedovalo dopadljivo igro. Dogodilo se je obratno.

Redke so nogometne tekme, ki v 90 minutah in sodnikovem podaljšku postrežejo s tako majhnim številom priložnosti, ki jih ne moreš prešteti niti na prste ene roke. Sploh tistih, ki bi zadišale po zadetku. Kdor si v nedeljo ni ogledal prvenstvene tekme med Olimpijo in Nafto, pač ni veliko zamudil.

V nemoči so prednjačili gostitelji, ki niso niti enkrat pošteno ogrozili vrata Tomaža Murka, kar je po dvoboju razjezilo tudi nekaj sto navijačev ''zeleno-belih''. Zbrali so se pred klubskimi prostori, nekaj ducat najbolj vztrajnih pa je prestopilo vrata in se sprehodilo do slačilnic, kjer so njihovim ljubljencem predstavili svoj pogled na bledo predstavo. Končalo se je le s ''prijateljskim'' pogovorom in zaobljubo, da bo potrebno prihodnji konec tedna proti Domžalam pokazati drugačen obraz.

Z Domžalami brez izgovorov

Neprepoznavna igra je presenetila tudi trenerja Roberta Pevnika: ''Nismo pokazali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo. To ni bila prava Olimpija. Igra ni stekla, tako da moram biti na koncu s točko kar zadovoljen.'' Kaj je botrovalo tako skromni igri ''zeleno-belih''? Pred začetkom spomladanskega dela je bilo iz ''zmajevega gnezda'' zaznati pozitivne vibracije in naskakovanje mesta, ki bo zagotavljalo uvrstitev v Evropo. Ob morebitnih ponovitvah predstave z Nafte se cilj zagotovo ne bo izpolnil. ''Hoteli smo najboljše, a so igralci pregoreli v preveliki želji. Fantom ne morem nič zameriti. Tokrat je bil slab dan, to pa prihodnji teden proti Domžalam ne sme biti izgovor,'' meni Polzelan, ki je Nafti čestital za točko. ''Odlično se je postavila na igrišču, Nafta je kakovostna ekipa in je ni lahko ugnati,'' je še dodal strateg Olimpije, ki je po novi točki na lestvici preskočila Rudar in se povzpela na četrto mesto. V ponedeljek se bo treningom pridružil Brazilec Joao Gabriel da Silva, ki bi lahko popravil slabokrvno nedeljsko sliko Ljubljančanov v zvezni vrsti, več velja pričakovati tudi od Črnogorca Milana Purovića, ki se na tekmi z Lendavčani milo rečeno ni spoprijateljil z žogo. Pevnik njegovega učinka noče javno ocenjevati. Povedal je, da za to še ni napočil čas, saj je v Olimpiji komaj tri tedne.

Vučičević: Nadzirali igro tekmeca

Veliko bolj vedro so neodločeni rezultat sprejeli v taboru gostov. Pa čeprav so na tekmi naleteli na igralno površino, ki je v pripravljalnem obdobju, prepolnem snežnih dobrin in temperatur pod lediščem, niso bili vajeni. ''Res je, po treh mesecih smo odigrali prvo tekmo na pravi travnati površini. To je bila trda in borbena tekma. V Ljubljano smo prišli po točko in tako tudi odigrali. Iz dveh protinapadov bi lahko naredili še kaj več. Igro tekmeca smo nadzirali, naši zvezni igralci in branilci so zaustavili Olimpijo. Zadovoljen sem z razpletom, zdaj pa smo že povsem osredotočeni na tekmo z Interblockom,'' je po dvoboju razmišljal srbski strokovnjak Nebojša Vučičević.

Njegove izbrance je v drugem polčasu v Spodnji Šiški spremljala tudi skupinica zvestih navijačev. Vesela je bila točke, glasno pa zavzidhnila v 78. minuti, ko je najlepšo priložnost na tekmi – in edino, ki se je vsaj spogledovala z zadetkom – zapravil Siniša Janković, ki je bil primoran zaradi poškodbe rame le nekaj minut kasneje zapustiti igrišče. Ker so Lendavčani pred tem že opravili vse tri menjave, so imeli ''zmaji'' v zadnjih minutah igralca več, kar pa niso znali izkoristiti.

Ne spreglejte