Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 8. 2008,
16.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 9. 8. 2008, 16.36

8 let, 5 mesecev

Pevnik: Pričakujem nogometni praznik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Domžalčani po izpadu iz kvalifikacij za ligo prvakov vse moči usmerjajo v prvenstvo. V 4. krogu PrveLige Telekom Slovenije bodo gostili Maribor in pričakujejo nove tri točke.

Državne prvake po gostovanju v Zagrebu že konec tedna čaka nova težka preizkušnja. V domžalski Športni park namreč prihaja Maribor, ki je doslej dvakrat zmagal in enkrat remiziral. Na drugi strani je izkupiček Domžal ena zmaga in dva remija, z morebitno zmago pa bi po točkah prehiteli "vijoličaste". "V nedeljo pričakujem nogometni praznik. Zavedamo se, da je Maribor kvalitetna ekipa z odličnimi posamezniki. Čaka nas izredno težka tekma, vendar igramo doma. Zmaga proti Mariboru bi nas popeljala na sam vrh in nam močno dvignila samozavest. Še vedno smo aktualni prvaki in imamo kvaliteto, da premagamo Maribor," je pred tekmo odločen domžalski trener Robert Pevnik.

Unovčiti izkušnje iz dvobojev proti Dinamu

Motivacija domžalskih nogometašev proti sedemkratnim slovenskim prvakom nikakor ni vprašljiva, obe ekipi zagovarjata napadalno igro, zato si ljubitelji nogometa lahko obetajo dobro predstavo.

"Igralci zelo radi igrajo takšne tekme. Maribor je le še dodatna spodbuda, zato pričakujem motivacijo in odnos na najvišji ravni. Pričakujem, da bomo iz Maksimirja prinesli še tehnično znanje in kvalitetno izvedbo nogometne igre, tako da uspeh proti Mariboru ne bi smel izostati," dodaja Štajerec na klopi Domžal.

Kirm: Cilj je zmaga

Eden ključnih mož pri gostiteljih bo tudi slovenski reprezentant Andraž Kirm, na katerega bodo morali varovanci Darka Milaniča usmeriti posebno pozornost. "Vemo, da je Maribor precej drugačna ekipa kot je bila lansko leto. Na drugi strani se mi zavedamo, da moramo ohranjati stik z vrhom. Mogoče bo to celo ena izmed najbolj pomembnih tekem prvega dela prvenstva. Naš cilj je zmaga. Vemo, da isto razmišlja tudi Maribor, tako da pričakujem težko tekmo. Če želimo ohranjati stik z vrhom moramo zmagovati in verjamem, da nam bo to uspelo že v nedeljo," drugo zmago "rumeno modrih" napoveduje "Kiro". Domači trener večjih težav s sestavo moštva nima, saj naj bi se v kader znova vrnil Jože Benko, ki ni igral v hrvaški prestolnici. Srečanje se bo začelo v nedeljo ob 19.30, sodil pa bo Miran Bukovec.

Ne spreglejte