Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
13. 9. 2015,
13.17

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Željko Filipović

Nedelja, 13. 9. 2015, 13.17

7 let, 11 mesecev

Pet let je že v Mariboru, a česa takšnega še ni doživel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Vseskozi smo bili dominantni in zasluženo prišli do pomembne zmage," je po zmagi v Novi Gorici povedal Ljubljančan v vrstah Maribora, Željko Filipović.

"Na začetku tekme smo naredili individualno napako in se znašli v zaostanku, kar nas je malce presenetilo, a potem smo pokazali pravi obraz in prišli do zaslužene zmage. Mislim, da smo lahko zadovoljni. Zdaj smo prekinili niz tekem brez zmage in verjamem, da bomo v prihodnje še boljši. Imamo še veliko rezerv, saj se z novim trenerjem šele spoznavamo," je povedal Željko Filipović, ki je igral od prve do zadnje minute.

O novem trenerju Krunoslavu Jurčiću ima dobro mnenje. "Vsak trener prinese nekaj novega. Malo smo spremenili način naše igre, a bolj pomembno kot to je, da se spet vrnemo na našo staro raven. Dobro je, da so se vrnili skoraj vsi poškodovani igralci. Odsotna sta le še Aleksander Rajčević in Welle Ndiaye. Več kot je igralcev na treningih, večja je konkurenca in zdaj, ko bomo začeli igrati dvakrat na teden, bo ta še bolj dobrodošla," je dejal 26-letni vezist, ki je bil v preteklosti tudi slovenski reprezentant.

Verjame, da bo z Mariborom kmalu prehitel Olimpijo

V prejšnji sezoni je imel veliko težav z zdravjem, zato je izpadel s seznama selektorja Srečka Katanca. "Vračam se po dolgotrajni odsotnosti, imel sem specifično poškodbo hrbta, zato potrebujem nekaj časa, da se vrnem v staro formo, a verjamem, da bom kmalu spet tak, kot sem bil," je obljubil.

V tej sezoni Maribor gleda v hrbet Olimpiji, kar je nekaj, česar nekdanji član zeleno-belih ni vajen. "Pet let sem v Mariboru, a se je prvič zgodilo, da sem za Olimpijo. To je nekaj novega, a upam, da ne bo trajalo dolgo," si je zaželel Filipović, ki verjame, da sedem točk zaostanka za Ljubljančani ni preveliko. "Sam sem z Mariborom vodil že za 11, 18 točk, a sem se vedno tresel. Vedno je težje braniti kot pa loviti. Dali bomo vse od sebe, da bomo kmalu prehiteli Olimpijo in verjamem, da se bo to zgodilo," je še dejal izkušeni vezist.

Ne spreglejte