Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 6. 2008,
11.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 6. 2008, 11.51

8 let, 5 mesecev

Ošlaj in Bunc podaljšala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Po uspešno končani sezoni so nogometaši Nafte na zasluženem dopustu, znova pa se bodo zbrali 23. junija. Zelo aktivni so v vodstvu kluba, ki je že podaljšalo pogodbo z dvema nogometašema.

Nafta iz Lendave je v pravkar končani sezoni PrveLige Telekom Slovenije zasedla sedmo mesto, čeprav so bile teoretične možnosti tudi za igranje dodatnih kvalifikacij za obstanek v ligi. O slednjem v edinem prekmurskem prvoligašu niti slučajno niso razmišljali in so si z zmago nad Koprom sami priborili miren konec sezone. "Mislim, da se je na koncu izteklo čisto realno. Mogoče so bili na začetku po dobri rezultatih cilji malo višje naravnani, ampak ko na koncu potegnemo črto, je tako čisto v redu," pravi športni direktor Marjan Drvarič. Igralci so že od ponedeljka na dopustu in pridejo fizično na trening znova 23. tega meseca, s tem, da imajo že od 16. junija predpisano individualno vadbo.

Na dopust pa se nikakor ni odpravilo vodstvo kluba, ki je še dodatno zavihalo rokave. Rezultat je podaljšanje sodelovanja Damjana Ošlaja, enega od najboljših branilcev v ligi, ter Gregorja Bunca. "Z Ošlajem in Buncem smo včeraj podaljšali pogodbi za dve leti, ker ju smatramo kot ključna igralca in smo želeli čim prej to urediti," je povedal Drvarič. Slednjima bi konec meseca potekla pogodba, kakor tudi enajstim drugi nogometašem, med drugimi tudi Mateju Eteroviću, Alešu Čehu, Borutu Gerenčerju in Stanislavu Kuzmi. "Z vsemi temi bomo opravili razgovore, po katerih bomo videli kako naprej. Velika večina bo verjetno ostala, ni pa rečeno da vsi," pravi Drvarič.

Trenevski odšel

Konec meseca maja pa je pogodba že pretekla madžarskemu napadalcu Jozsefu Seböku in makedonskemu vezistu Viktorju Trenevskemu. Med tem ko se bo klub s prvim bržkone skušal dogovoriti za novo pogodbo, pa drugi ne ostaja v Lendavi. "S Trenevskim smo se korektno razšli, saj gre v druge, agentske vode in se ne bo več toliko ukvarjal z igranjem nogometa," pojasnjuje Drvarič. Križem rok pa ne sedijo niti kar se tiče iskanja novih igralcev. Kot pravi Drvarič potekajo pogovori z morebitnimi okrepitvami že nekaj časa, kaj od tega pa bo realizirano pa je še prezgodaj govoriti. Več bo znanega morda čez kakšna dva tedna, iščejo pa predvsem igralce sredine terena in konice napada, kjer so bili v tej sezoni ravno najšibkejši.

Ne spreglejte