Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2015,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor večni derbi Stožice

Sreda, 21. 10. 2015, 12.33

8 let

Odzval se je tudi predsednik Olimpije: Nimamo informacij, da derbija ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V soboto naj bi v Stožicah potekal praznik slovenskega klubskega nogometa, večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Zanimanje za tekmo je izjemno, a bi se lahko zalomilo pri zagotavljanju varnosti.

Bi lahko kriza z begunci in migranti, ki še naprej nenadzorovano prihajajo v Ljubljano, ogrozila sobotni spektakel v Stožicah? "Potekajo pogovori s prirediteljem. Varovanje na tekmi je s strani policije zaradi pomanjkanja kadra vprašljivo, o tem, ali bo tekma res preložena, pa odloča prireditelj tekme, NK Olimpija," je pojasnila Nataša Pučko, predstavnica za stike z javnostjo pri Policijski upravi Ljubljana.

Zaradi krize z begunci in migranti je bilo na slovensko-hrvaško mejo napoteno izredno število pripadnikov specialne policije, ki ponavadi skrbijo za varnost na največjem slovenskem derbiju. Zaradi velikega števila navijačev je označen za tekmo visokega tveganja.

Prodanih že šest tisoč vstopnic

V soboto bi lahko prišlo v Ljubljano vsaj dva tisoč gostujočih privržencev, rekordno zasedenost sektorja, namenjenega domači navijaški skupini Green Dragons, napovedujejo tudi privrženci Olimpije. Do današnjega dne je bilo po podatkih ljubljanskega kluba prodano šest tisoč vstopnic, od tega slabih tisoč na Štajerskem.

Tribune v Stožicah bi se lahko dodobra napolnile, saj ocene o obisku neuradno segajo višje od deset tisoč gledalcev. Prodaja vstopnic poteka odlično, vodilna Olimpija pa ima pred branilcem naslova iz Maribora sedem točk prednosti, tako da se obeta srečanje z zelo pomembnim tekmovalnim vložkom. S strani organizatorja Prve lige Telekom Slovenije Nogometne zveze Slovenije (NZS) ni razloga za odpoved, za varnost na srečanju pa mora poskrbeti klub, ki gosti srečanje.

Iz tabora Olimpije, ki se pripravlja na današnjo prvo četrtfinalno pokalno tekmo s Celjani (odigrana bo v Stožicah), so sporočili, da bo več znanega po četrtkovem sestanku na upravni enoti Ljubljana med prireditelji srečanja in PU Ljubljana. Začel se bo ob 12. uri.

Iz tabora Olimpije, ki se pripravlja na današnjo prvo četrtfinalno pokalno tekmo s Celjani (odigrana bo v Stožicah), so sporočili, da bo več znanega po četrtkovem sestanku na upravni enoti Ljubljana med prireditelji srečanja in PU Ljubljana. Začel se bo ob 12. uri. Medtem se je javil tudi predsednik Ljubljančanov Milan Mandarić, ki pravi, da v klubu informacij o tem, da derbija ne bo, nimajo. Njegovo izjavo za javnost si lahko preberete spodaj.

Prireditelj mora zadostiti varnostnim pogojem

Zaradi večjega števila policistov, ki so bili v zadnjih dneh napoteni na slovensko mejo s Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko, bo težko zadostiti potrebam tako velikega športnega dogodka. "Prireditelj bo moral zagotoviti varnost s strani varnostnih služb," je dodala Pučkova.

Derbi, ki se ga je slovenska javnost zelo veselila, je tako do nadaljnjega ogrožen, saj ni za pričakovati, da bi se dogajanje na slovenski meji s tremi sosednjimi državami umirilo čez noč.

Ne spreglejte