Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2018,
9.19

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

FIFA SP 2018 Nikola Kalinić

Četrtek, 19. 7. 2018, 9.19

5 let, 9 mesecev

Nikola Kalinić

Odslovljeni Hrvat bo vendarle dobil medaljo s svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Nikola Kalinić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Člani hrvaške reprezentance, ki je v nedeljo na štadionu Lužniki v Moskvi po porazu v finalu proti Francozom (4:2) osvojila naslov svetovnih nogometnih podprvakov, so sprejeli odločitev, da srebrno odličje, ki so ga prejeli, podelijo tudi Nikoli Kaliniću, nogometašu, ki ga je zaradi prevelikega ega selektor Zlatko Dalić predčasno odslovil s prvenstva.

Mnenja glede tega, ali Nikoli Kaliniću odličje pripada ali ne, so bila dokaj deljena. Večji del se je nagibal v smer, da si 30-letni napadalec medalje ne zaslužil. 

Član AC Milan je prispeval pomemben delež k uvrstitvi Hrvaške na svetovno prvenstvo (zabil je zmagoviti zadetek proti Ukrajini, v dodatnih kvalifikacijah na zagrebškem štadionu Maksimir pa je na tekmi proti Grčiji prispeval gol in podajo), medtem ko na mundialu sploh ni igral.

Nikola Kalinić je v kvalifikacijah za uvrstitev na SP zabil zmagoviti zadetek proti Ukrajini, v dodatnih kvalifikacijah na zagrebškem štadionu Maksimir pa je na tekmi proti Grčiji prispeval gol in podajo. | Foto: Reuters Nikola Kalinić je v kvalifikacijah za uvrstitev na SP zabil zmagoviti zadetek proti Ukrajini, v dodatnih kvalifikacijah na zagrebškem štadionu Maksimir pa je na tekmi proti Grčiji prispeval gol in podajo. Foto: Reuters

Francija sprejem
Sportal Kratek sprejem Francozov buri duhove. V predsedniški palači zavračajo očitke.
Hrvaška sprejem
Sportal Nori prizori v Zagrebu, hrvaške junake pozdravilo pol milijona navijačev! #video #foto

Na prvi tekmi skupinskega dela tekmovanja proti Nigeriji je zavrnil navodilo selektorja Zlatka Dalića, da v igro vstopi kot rezerva, poleg tega je tožil o bolečinah v hrbtu, zato ga je selektor poslal domov, češ, da potrebuje zgolj zdrave igralce. Ker ni šlo za pravo poškodbo, Hrvaška ni mogla vpoklicati rezerve, zato je na prvenstvu nastopila z 22, namesto s 23 igralci. 

V oddaji Odprto na HTV je tiskovni predstavnik Hrvaške nogometne zveze Tomislav Pacak potrdil, da so se igralci in člani strokovnega štaba odločili, da si je srebrno medaljo s svetovnega prvenstva zaslužil tudi Kalinić. Prvim trem uvrščenim ekipam na prvenstvu je pripadlo 50 odličij, ki so jih razdelili med najzaslužnejše za uspeh.

Ljubitelji nogometa so v ponedeljek hrvaškim nogometašem pripravili fantastičen prejem. Ob cesti, po kateri so se nogometaši na odprtem avtobusu pripeljali z letališča, in na Trgu bana Jelačića v Zagrebu se je zbralo več kot po milijona ljudi. Kalinić sprejema ni doživel. | Foto: Reuters Ljubitelji nogometa so v ponedeljek hrvaškim nogometašem pripravili fantastičen prejem. Ob cesti, po kateri so se nogometaši na odprtem avtobusu pripeljali z letališča, in na Trgu bana Jelačića v Zagrebu se je zbralo več kot po milijona ljudi. Kalinić sprejema ni doživel. Foto: Reuters

"Ne bi rekel, da je bil odgnan, bolj je šlo za selektorjevo odločitev, da ga umakne iz reprezentance, kar se je na koncu izkazalo za dobro odločitev," je med drugim povedal Pacak.

V oddaji je gostoval tudi reprezentančni zdravnik Zoran Bahtijarević, ki je povedal, da je imel Ivan Rakitić pred polfinalnim obračunom z Anglijo povišano temperaturo (39 stopinj Celzija).

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte