Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 11. 2008,
17.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 22. 11. 2008, 17.03

8 let, 5 mesecev

Odločil silovit začetek Stojanovičeve čete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši MIK CM Celja so v 18. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 2:1 (2:0) in se na lestvici povzpeli na drugo mesto.

Celjani so proti Kopru vknjižili novo zmago in so tako neporaženi na osmih od zadnjih devetih tekem. To se jim je obrestovalo z vzponom na drugo mesto prvenstvene lestvice, saj so za točko prehiteli tudi doslej drugouvrščeno Nafto.

Na drugi strani pa "kanarčki" še vedno nemočno čepijo na zadnjem mestu, za predzadnjim Primorjem, ki bo v nedeljo gostilo HIT Gorico, zaostajajo tri točke.

V osmi minuti že 2:0

Gostitelji so silovito začeli in po vsega osmih minutah vodili že z 2:0. Najprej je v šesti minuti Štraus lepo prodrl po levi strani in podal v sredino, njegovo podajo pa je v gol tik ob levi vratnici potisnil Pokorn. Slavje premraženih navijačev v Celju se še ni poleglo, ko je na semaforju pisalo 2:0. Glavni akter drugega celjskega gola je bil Gobec, ki je izvedel prosti strel s 30 metrov, žogi pa je na poti proti golu smer spremenil Rajčević in presenetil svojega vratarja Hasića.

Tudi v nadaljevanju so imeli več od igre domačini in že v 14. minuti se je Štraus vnovič znašel v vlogi podajalca, vlogo strelca pa je takrat prevzel Chacana, toda Hasić je bil na mestu. Razigrani Štraus bi se lahko sam vpisal med strelce v 16. minuti, ko se je sam znašel pred koprskim vratarjem, toda ostalo je pri 2:0. Gosti so izpeljali vsega nekaj konkretnejših akcij, omeniti velja poskusa Mertlja v 23. in Djukića v 43. minuti, a se je obakrat izkazal domači vratar Šeliga.

Vratnica gostov v sodnikovem podaljšku

V drugem polčasu je bila slika na igrišču sprva precej podobna dogajanju v prvih 45 minutah. Celjani so bili podjetnejši, Koprčani pa so le redko zapretili domačemu vratarju. Še najbolj Mertelj v 52. minuti, ki je ogrel dlani Šelige (slednji je moral v 61. minuti iz igre zaradi poškodbe), in Vitagliano v 72., ko je s 35 metrov prvič preizkusil sposobnosti celjskega rezervnega vratarja Mujčinovića.

Na drugi strani je bilo bolj razburljivo. Med drugim je Koprčane v 67. minuti rešila prečka, ki jo je stresla žoga po Šarićevem poskusu. Sicer pa sta bila nevarna tudi strela Koruna, ki je bil le malce premalo natančen, in Sacripantija, ki je v 79. minuti žogo poslal v Hasićevo naročje. V sami končnici tekme pa so se gostje prebudili. Potem ko je Štraus v 84. minuti zapravil izjemno priložnost za Celjane, so gosti izvedli hiter protinapad, ki ga je učinkovito zaključil Radujko. Že v sodnikovem podaljšku pa je malo manjkalo celo do izenačenja, saj je Vitaglianov poskus z 20 metrov zaustavila vratnica.


Fotoutrinki s tekme:














Ne spreglejte