Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2012,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 19. 6. 2012, 13.14

8 let

Oči uprte v Rooneyja, ''Ševa'' pod velikim vprašajem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Angleži so pred zadnjo tekmo skupinskega dela skupine D v odličnem položaju, saj so v igri celo za prvo mesto. Pred tekmo z domačo Ukrajino, bodo močnejši še za Waynea Rooneyja.

Zlobni jeziki pred prvenstvom Angležem niso pripisovali niti najmanjših možnosti za kakšno vidnejšo uvrstitev, še več, če se jim uspe uvrstiti med osem ekip na prvenstvu, bodo lahko presrečni. Ni bilo čisto tako. Anglija je sicer po hudih mukah na prvi tekmi iztržila remi proti Franciji, nato pa ji je v drugem krogu uspel še veliki preobrat proti Švedom. Zdaj pa, ko se je samozavest ''treh levov'' močno dvignila, vrača se tudi Wayne Rooney, pa se poraja vprašanje kdo jih lahko zaustavi?

Rooney je prvi tekmi na EP je spremljal s tribun, drevi pa bo končno utrip prvenstva začutil tudi s samega igrišča. '' To so samo sladke skrbi,'' je povedal Hodgson, ki bo Rooneyja v prvo ekipo postavil namesto Andyja Carrolla. Bolj kot Ukrajinci, Angleže skrbi neangažiranost Švedov, ki po dveh porazih nimajo več možnosti za napredovanje. Tako Angleži kot Francozi se hočejo v četrtfinalu izogniti Špancem. Po situacij v skupini D, imajo več možnosti za prvo mesto ''galski petelini''.

Blokin: Ševčenko začenja? Možnosti so 50:50

''Nihče ni verjel, da se bomo pred zadnjim krogom v skupini D še borili za četrtfinale. Zdaj pa imamo za to vse možnosti. Pritisk bo na Angležih, saj si ne želijo le zmage, pač pa tudi prvo mesto,'' pravi ukrajinski selektor Oleg Blokin, ki dodaja: ''V tekmo bomo zagotovo vstopili bolj sproščeni, saj nas ne računa prav nihče. Tu bomo iskali svojo priložnost. Imamo novo, mlado moštvo, ki bo dala vse od sebe in se borila do zadnjega atoma moči.'' Blokinu je v zadnjih dneh veliko sivih las povzročila poškodba Andrija Ševčenka, čigar nastop na nocojšnji tekmi je pod velikim vprašajem: ''Če Ševa ne bo nared, bo to za nas velik minus. Možnosti za njegov nastop so 50:50,'' je zaskrbljen 59-letni strateg. Ševčenko, ki je udarec v koleno prejel na tekmi z Francijo, v nedeljo ni treniral.

Stanje v ekipi in taktika:

Poleg Rooneyja naj bi od prve minute nastopil tudi hitronogi nogometaš Arsenala Theo Walcott, ki je bil najzaslužnejši za preobrat na tekmi s Švedsko. Walcott bo v prvi postavi zamenjal povprečnega Jamesa Milnerja, sistem Anglije pa se bo spremenil v 4-2-3-1.

Pri Ukrajincih je pod velikim vprašajem nastop Andrija Ševčenka, ki ima velike težave s kolenom, a glede na to, da se tekma igra pred domačini gledalci, bi znal 35-letni veteran stisniti zobe. Če se bo izkazalo, da Ševa ne bo nared, bo Blokin v konici napada zaigral z Artom Milevskijim ali Markom Devićem. Na ostalih igralnih mestih ne bo sprememb.

Ne spreglejte