Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak Villarreal Bojan Jokić Rene Krhin Sevilla Valencia

Petek, 22. 8. 2014, 15.22

8 let

Oblak brez prejetega gola, Atletico preskočil Barcelono in Real Madrid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Barcelone so v 2. krogu španskega prvenstva tesno ugnali Malago, Real pa je prepričljivo s 5:0 odpravil Betis. Oblakov Atletico dobil derbi v Andaluziji.

Španski klubski velikani so imeli v drugem krogu opravka z različno zahtevnimi nalogami. Barcelona je gostila Malago, ki ji je letos na Camp Nouu že pokvarila načrte (v spomladanskem delu sezone 2014/15 je zmagala z 1:0). Katalonci so znova naleteli na neugodnega tekmeca, edini zadetek na srečanju pa je v 73. minuti dosegel branilec Thomas Vermaelen in po številnih zapletih zaradi poškodb po prestopu iz Arsenala le dočakal svojih pet minut v dresu Barcelone. Vratar gostov Carlos Kameni je paral živce zvezdnikom Barcelone. Atomski trojček Messi-Neymar-Suarez, ki je nastopil prvič v polni postavi po finalu lige prvakov, je ostal brez zadetka. Lionel Messi prvič po letu 2007 na dveh uvodnih tekmah prvenstva še ni zadel v polno.

Real Madrid si je pod vodstvom Rafaela Beniteza v prvem krogu privoščil spodrsljaj in le remiziral, v soboto pa je le ulovil prvo zmago v tej sezoni. Na štadionu Santiago Bernabeu je prepričljivo s 5:0 premagal Betis iz Seville, ki se je vrnil med najboljše. Portugalec Cristiano Ronaldo ni zatresel mreže. Izstopala sta dvakratna strelca James Rodriguez in Gareth Bale, Kolumbijec pa je z zadetkom, ki ga je dosegel z atraktivnimi "škarjicami" poskrbel za najlepši trenutek dvoboja. V drugem polčasu je v dresu belih baletnikov debitiral mladi Hrvat Mateo Kovačić. Na igrišču je zamenjal prav rojaka Luko Modrića.

Slovenski vratar Jan Oblak, ki je zadržal mesto prvega vratarja Atletica, je z rdeče-belimi gostoval pri Sevilli in zmagal s 3:0. To je obračun dveh predstavnikov lige prvakov in derbi 2. kroga španskega prvenstva. Za Atletico so se med strelce vpisali Koke, Gabi in Martinez. Naš Oblak je branil celotno tekmo in mrežo obdržal nedotaknjeno.

Granada Reneja Krhina gostuje pri Getafeju, Villarreal Bojana Jokića pa je že v petek doma premagal Espanyol. Kranjčan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Ne spreglejte