Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 4. 2008,
20.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 12. 4. 2008, 20.41

8 let, 5 mesecev

Novogoričani s točko iz Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal in Hita Gorice so se v 28. krogu PrveLige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Na popolnoma razmočeni zelenici domžalskega športnega parka, kjer so igralce obeh ekip pri kombinatorni igri motile tudi luže, sta se domžalska in novogoriška ekipa razšli z delitvijo točk.

Po prikazanem sodeč je bil neodločen izid tudi najbolj pravičen. Vodilni Domžalčani so tako na osmi spomladanski tekmi vknjižili še četrti remi, Novogoričani pa tretjega, s čimer so na četrtem mestu zadržali prednost treh točk pred petim Mariborom in se hkrati na tri točke približali tretjemu Interblocku.

Odločitev v 8 minutah

Državni prvaki so že v tretji minuti doživeli hladen tuš, saj so izbranci Darka Milaniča povedli. Komel je z leve strani podal na rob kazenskega prostora, tam je Osterc z glavo podal do Živca, ki je z 11 metrov žogo poslal v oddaljeni kot vrat nemočnega Nemca. A gostitelji so se po šoku hitro pobrali. Že v sedmi minuti je Juninho s 25 metrov močno meril v daljši kot Prihovih vrat, a je žoga zletela za las mimo leve vratnice. V 11. minuti pa so se gostitelji veselili izenačenja.

Benko je izsilil prosti strel na desni strani. Zahora je podal na prvo vratnico, tam pa žoge ni zadel Benko, a je s tem zmedel vratarja Piriha, ki je žogo odbil le do Kirma. Ta je z dveh metrov z lahkoto zatresel novogoriško mrežo. Na tekmi, kjer sicer ni bilo veliko lepih priložnosti, so naslednjo v 14. minuti zapravili primorski nogometaši, ko je po kotu z glavo streljal Lerant, zadetek pa je na golovi črti preprečil Aljančič. Do konca polčasa so maloštevilni gledalci videli le še močan strel Zahore s 35 metrov, ki je zletel mimo desne vratnice gostujočih vrat.

Izključitev Knezovića

Tudi drugi polčas so nevarneje začeli gosti, saj je Osterc že v 48. minuti s strelom z roba kazenskega prostora preizkusil sposobnosti domžalskega vratarja, ki je žogo odbil v kot. Le štiri minute pozneje so z enako mero vrnili tudi gostitelji, ko je s sedmih metrov iz obrata poskusil Kirm, a je bil Pirih na mestu. Nekdanji slovenski reprezentant Osterc je bil v središču dogajanja tudi v 53. minuti, a z glavo ni bil dovolj natančen.

V zadnjih 15 minutah, ko so gostitelji že igrali brez izključenega Knezovića (ta je v šestih minutah dobil dva rumena kartona), so ljubitelji nogometa v mestu ob Kamniški Bistrici videli le še tri omembe vredne priložnosti. V 75. minuti je z glavo vnovič poskusil Osterc, a je meril malce previsoko, v 87. minuti je Kovačević skoraj presenetil svojega vratarja, že v sodnikovem podaljšku pa je Juninho streljal s 30 metrov.


Fotoutrinki s tekme:










Ne spreglejte