Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2009,
21.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Ciper

Ponedeljek, 12. 10. 2009, 21.34

8 let

Nova zmaga Slovenije: sanje še vedno dovoljene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 še tretjič zaporedoma zmagala. Z 2:0 je v Nikoziji premagala Ciper z goloma Milivoja Novakovića in Josipa Iličića.

Po izjemno slabem začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, ko je pod vodstvom Slaviše Stojanovića nizala neuspehe, je Slovenija s prihodom Srečka Katanca spet začela nabirati točke. Najprej je junija zmagala na Islandiji, pred štirimi dnevi pred domačimi navijači odpravila Albanijo, zdaj je zmagala še na Cipru in je po treh zaporednih zmagah še naprej v igri za nastop na spektaklu, ki bo prihodnje leto v Braziliji. Tokrat sta za zmago zadela Milivoje Novaković v prvem in rezervist Josip Iličić v drugem polčasu. Za nogometaša italijanske Fiorentine je bil to sploh prvi gol v dresu Slovenije v 23. nastopu. Po novi zmagi se je Slovenija na lestvici skupine E prebila pred Albanijo, ki je z 1:2 izgubila na Islandiji - ta ima točko več kot Slovenija in je druga -, in pred Norveško, ki je tokrat doma izgubila proti Švici z 0:2. Ta je po novi zmagi povsem blizu prvega mesta v skupini in neposredni uvrstitvi na SP. 

Italijani in Nizozemci že v Braziliji

V skupini A je prvo mesto praktično že oddano Belgiji, medtem ko bo Hrvaška skorajda zagotovo zasedla drugo mesto. Omenjeni reprezentanci tokrat nista igrali. Na delu sta bili Škotska, ki je z 2:1 zmagala v Makedoniji, in Srbija, ki je s 3:0 zmagala v Walesu.

V skupini B je Italija pred domačimi navijači zaostajala proti Češki, a nato prišla do preobrata, zmagala z 2:1 in si že zagotovila nastop na SP. Bolgarija in Danska, ki se borita za drugo mesto, sta zmagali. Prva na Malti, druga v Armeniji.

Skupina C je ponudila novo zmago Nemčije, ki se je s 3:0 znesla nad Ferskimi otoki v gosteh, in se še bolj približala prvemu mestu. Švedska je z golom zvezdnika Zlatana Ibrahimovića zmagala v Kazahstanu in je trenutno v najboljšem položaju v boju za drugo mesto, nekaj možnosti pa ima tudi za prvega. Zanj se bo potegovala z Avstrijo, ki je tokrat zmagala proti Irski.

V skupini D si je prvo mesto zagotovila Nizozemska, ki je do novih treh točk prišla v Andori. Za drugo mesto se obeta hud boj med Turčijo, ki je tokrat dosegla izjemno pomembno zmago v Romuniji, Madžarsko, ki se je znesla nad Estonijo, in že omenjeno Romunijo. Razlika med temi tremi reprezentancami je zgolj točka.

V skupini F se obeta hud boj za prvo mesto med Rusijo, ki je do novih točk prišla proti Izraelu, in Portugalsko, ki je bila tokrat prosta.

V skupini G se je, čeprav je bila ob polčasu v zaostanku, na prvo mesto vrnila BiH, ki je z 2:1 zmagala na Slovaškem. V zadnjih dveh krogih se bodo Bošnjaki krčevito borili za prvo mesto z Grčijo, ki je tokrat do točk prišla pred domačimi navijači proti Latviji.

Podoben boj za prvo mesto se obeta med Anglijo, Črno goro in Ukrajino v skupini H. Anglija, ki je remizirala brez zadetkov v Ukrajini, ima pred zadnjima dvema krogoma točko prednosti pred Ukrajino in Črno goro, ki je bila tokrat prosta. Nekaj možnosti imajo tudi Poljaki, ki so zlahka prišli do polnega izkupička v San Marinu.

Španija, ki je bila tokrat prosta, bo morala še nekaj časa počakati za potrditev prvega mesta v skupini I, saj so Francozi zmagali v Belorusiji s 4:2, čeprav so dvakrat zaostajali.

Ne spreglejte