Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2017,
9.56

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Jean-Claude Billong

Četrtek, 14. 12. 2017, 9.56

6 let, 4 mesece

Lepo priznanje za Jean-Clauda Billonga

Nogometaš Maribora na francoski televiziji v družbi svetovnih prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

1

Nogometaši Maribora so ta teden odšli na zimski odmor po polovici sezone, ki je bila zanje zelo uspešna. Očitno tudi odmevna. To med drugim potrjuje nastop Jean-Clauda Billonga v oddaji na francoski športni televiziji SFR, v kateri so branilcu Maribora družbo delala eminentna imena tamkajšnjega nogometa.

Nastop Jean-Clauda Billonga na francoski televiziji:

Na francoski športni televiziji SFR so objavili zgodbo o Jean-Claudu Billongu, francoskem branilcu Maribora, s katerim je letos nastopil v ligi prvakov ter na šestih tekmah proti Liverpoolu, Sevilli in moskovskemu Spartaku trikrat remiziral.

Očitno je nov podvig Maribora odmeval tudi v deželi svetovnih prvakov iz leta 1998, saj je 23-letnega branilca, ki je v Ljudski vrt prišel letos poleti iz velenjskega Rudarja, doletela čast, da je nastopil pred velikim francoskim televizijskim avditorijem v oddaji tamkajšnje priznane športne televizije SFR.

Klepetal je z legendami francoskega nogometa

Jean-Claude Billong je z Mariborom opozoril nase. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jean-Claude Billong je z Mariborom opozoril nase. Foto: Urban Urbanc/Sportida Prostor v televizijskem studiu si je branilec, ki je v tej sezoni za Maribor v ligi prvakov nastopil na štirih tekmah (skupaj je v vijoličastem dresu v vseh tekmovanjih zbral 20 nastopov), delil z eminentnimi imeni francoskega nogometa.

Z nekdanjima dolgoletnima reprezentantoma Emmanuelom Petitom in Franckom Leboeufom, ki sta s Francijo leta 1998 osvojila naslov svetovnega prvaka. Prvi je v finalu proti Braziliji (3:0) zabil tudi gol. Zraven je bil še en dolgoletni zvezdnik francoskega nogometa William Gallas, ki je bil s Francijo svetovni podprvak leta 2006.

Billongov nastop na francoski televiziji na tamkajšnjem več kot 60-milijonskem trgu je do neke mere zagotovo potrditev, da uspehe Maribora opazijo tudi zunaj slovenskih meja, in le še nadaljnje utrjevanje statusa v tujini zagotovo najbolj priznanega slovenskega športnega kluba.

Ne spreglejte